AktuelnoVesti

Renault Scenic Vision

836Pregleda

Vozilo koje postavlja nova pravila

 

Renault ispisuje novo poglavlje u svojoj priči inovativnim konceptnim vozilom koje postavlja nova pravila i oživljava njegovu viziju. Spoljašnji deo je najava potpuno električnog porodičnog vozila koje će se priključiti Renaultovoj ponudi.

 

Iznutra, i kad je reč o tehnološkim aspektima, vas poziva da otputujete u novu eru, u budućnost u kojoj će tehnološka i inovativna rešenja služiti održivijem svetu koji brine o okolini.

 

„Sve naše korporativne obaveze nisu dovoljne ako ih ne primenjujemo i na vozilima.  Zato sam Renaultove timove zamolio da osmisle prvo konceptno vozilo koje u potpunosti odražava našu novu strategiju za zaštitu okoline, društvenu odgovornost i upravljanje kao i njena tri stuba: okolina, sigurnost i inkluzija. Nazvali smo ga Scenic Vision. Scenic, po našem kultnom „automobilu za život”, i Vision jer ispunjava nova očekivanja,”  izjavio je Luca de Meo, direktor Renault Grupe i marke Renault.

 

 

 

Scenic Vision otvara novi put prema održivijoj, sigurnijoj i inkluzivnoj mobilnosti. Reč je o vozilu koje ostvaruje svoju viziju i istražuje nove vidike i predstavlja oličenje najnaprednijih tehnoloških zamisli za dekarbonizaciju i tri stuba strategije Renault Grupe za održivi razvoj: brige za okolinu, sigurnosti i inkluziju.

 

  • Ekološki dizajn i inovacije održive privrede, uključujući više od 70 % recikliranih materijala, nekoliko zatvorenih krugova i 95 % materijala koji se mogu reciklirati, direktno doprinose očuvanju resursa.

 

  • Svrha njegovog hibridnog električnog pogona i pogona na vodonik jeste da se skrati vreme punjenja i smanji ugljenični otisak, uključujući onaj od baterije. Renault Scenic Vision ima nultu stopu emisija pri proizvodnji i upotrebi, a ugljenični otisak je 75 % manji od otiska električnog vozila sa konvencionalnom baterijom.

 

  • Tehnologije u vozilu omogućavaju još bolji nivo sigurnosti za vozača i putnike jer smanjuju učestalost nezgoda za do 70 %. U dizajnu ovog konceptnog vozila ogleda se i želja timova da stvore jedinstveni automobil koji je pristupačan za sve i odgovara svima.

 

 

Dizajn koji otvara put novim perspektivama

 

Konceptno vozilo Scenic Vision je istinski predstavnik Renaultove strategije „Nouvelle Vague” i rezultat pomnog dizajniranja i hrabrih odluka u području estetike. Njegov dizajn je nagoveštaj različitih vremenskih okvira Renaultove ponude vozila.

 

 

Spoljašnja silueta je odraz oblika i stila novog porodičnog modela koji stiže na tržište 2024. Dizajn unutrašnjosti je studija budućeg izgleda unutrašnjosti predstojećih Renaultovih vozila.

Njegov hibridni električni pogon i pogon na vodonik je odraz Renaultove želje da pronađe rešenja za svaki način upotrebe i deo dugoročne vizije, koja uključuje i razdoblje nakon 2030. Dizajn otvara put novim perspektivama, svetu u kojem automobili i ljude dele iste vrednosti.

 

„Scenic Vision predstavlja novo poglavlje u istoriji Renault Grupe i marke. Reč je o konceptnom vozilu čiji spoljašnji dizajn nagoveštava dizajn novog potpuno električnog modela Scenic koji dolazi 2024. i novi smer dizajna Renaulta. Dizajn unutrašnjosti je studija budućeg izgleda unutrašnjosti predstojećih Renaultovih vozila. Scenic Vision je prepun  tehnoloških i inovativnih rešenja u službi održivije mobilnosti,” izjavio je Gilles Vidal, potpredsednik Renaultovog Odeljenja za dizajn.

 

 

Inkluzija

 

Vozilo koje se prilagođava korisniku

  • Sistem za prepoznavanje lica omogućava otvaranje vrata i prilagodjavanje postavki u skladu sa profilom vozača. Sistem nudi i mogućnost prilagodjavanja uslova vožnje mogućem invaliditetu.

 

Maksimalno personalizovan i inkluzivan zvučni prostor

 

 

  • Svako sedište je opremljeno mikrofonima i zvučnicima za vlastito zvučno okruženje (radio, visoki kvalitet reprodukcije zvuka, vožnja uz glasovnog pomoćnika) uz održavanje optimalne komunikacije u vozilu. Retransmisija glasa putnika i vozača, a po potrebi i njihovo pojačavanje, olakšaće komunikaciju među putnicima u vozilu, posebno ako je među njima osoba slabijeg sluha.

 

 

 

Tehnička specifikacija

 

Dužina: 4490 mm

Širina: 1900 mm

Visina: 1590 mm

Međuosovinski razmak: 2835 mm

Naplaci: 21 inča

Gume: 235/45 R21

Masa: 1700 kg

Pogon: hibridni pogon na struju i vodonik

Motor: električno pogonjen sinhroni motor od 160 kW

Gorivna ćelija: 16 kW

Kapacitet baterije: 40 kWh

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery