AktuelnoEco GreenVesti

Renault Megane E-Tech Electric startuje s cenom od 35.300 evra u Francuskoj

2.18KPregleda

Renault je objavio cenovnik za Megane E-Tech Electric, jedan od najželjnije očekivanih modela francuske marke poslednjih godina.

 

Ovaj električni model iz C segmenta će startovati s cenom od 35.200 evra u Francuskoj za verziju sa 130 ks i baterijom od 40 kWh u osnovnom izdanju. Naravno, kada se oduzme ekološki bonus od 6.000 evra, cena pada na 29.200 evra.

 

S druge strane palete je verzija s 220 konja i baterijom od 60 kWh sa sposobnošću brzog punjenja, za koju u najskupljem izdanju treba izdvojiti 51.400 evra (bez zaračunatog bonusa).

 

Aktuelni konvencionalni Megane, dostupan s dizel, benzinskim, i „plug-in“ hibridnim pogonskim sklopovima, nastaviće da se prodaje nekoliko godina.

 

Šef kompanije, Luka de Meo, nada se da će preokrenuti situaciju sa strategijom pod nazivom „Vrednost a ne obim“, koncentrišući se na više pozicionirani C segment umesto na male automobile, a Megane E-Tech Electric je najbolji primer za to.

 

Renault trenutno, što se kompaktnih modela tiče, u ponudi ima Megane hečbek i karavan, kao i Kadjar SUV, koji se na tržištu kotiraju slabije u odnosu na direktne konkurente.

 

Novajlija će se proizvoditi u Renaultovoj fabrici na severu Francuske, gde ovaj proizvođač postavlja „ElectrCity“ kompleks proizvodnih pogona za sklapanje i proizvodnju komponenti, budući da pravi otklon od konvencionalnih motora.

 

Megane E-Tech Electric će biti dostupan u Equilibre, Techno i Iconic nivoima opreme. Glavni faktor diferencijacije će biti paket baterija, dostupan u varijantama s 40 kWh (300 kilometara dometa) i 60 kWh (450-470 kilometara). Kupci mogu da biraju između elektromotora snage 130 i 220 ks.

 

Renault kaže da vreme punjenja iznosi 30 minuta za vožnju od 300 kilometara, na brzom punjaču od 130 kW. Kupci mogu da preciziraju kakvu vrstu kućnog punjača žele: Standard (AC do 7 kW), Boost (AC do 7 kW, DC do 85 kW), Super (AC do 7 kW, DC do 130 kW) ili Optimum (AC do 22 kW, DC do 130 kW).

 

Megane E-Tech Electric će se takmičiti s rastućim brojem kompaktnih električnih automobila, uključujući VW ID.3 (od 39.900 evra u Francuskoj), Citroen C4 (od 35.600 evra u Francuskoj) i Nissan Leaf (34.400 evra u Francuskoj. Peugeot 308 i Opel Astra će električne verzije dobiti 2023.

 

U višem cenovnom rangu, Renaultov pulen već ulazi na teritoriju Tesla Modela 3, najbolje prodavanog elektromobila u Evropi. Američka marka je skrojila cene za svoj model tako da bi profitirala na subvencijama u različitim zemljama.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery