Vesti

Renault i FCA grupacija otvoreni po pitanju nastavka pregovora!

Dogovor ipak moguć?

Renault i FCA
2.42KPregleda

Renault i FCA grupacija su po svemu sudeći, još uvek otvoreni po pitanju potencijalnog “spajanja”. Međutim, zvaničnici oba automobilska giganta su zabrinuti zbog određenih uslova koji bi mogli da ometaju nastavak pregovora.

Renault i FCA

Pozivajući se na izvore bliske sa ovom temom, Wall Street Journal prenosi da su zvaničnici kompanije Renault optimistični. Razlog za to je, kako se navodi, nedavno održani sastanak sa čelnicima kompanije Nissan. Oni se nadaju da će im upravo taj sastanak omogućiti nastavak pregovora sa FCA grupacijom.

Naime, Nissan nije odbacio mogućnost da do sporazuma između Alijanse i FCA grupacije zaista dođe. Međutim, zvaničnici japanskog proizvođača pre svega žele da reorganizuju strukturu Alijanse, sa ciljem da svi njeni članovi budu fleksibilniji i nezavinsniji jedni od drugih.

Izvršni direktor kompanije Renault, Tijeri Bolore, ranije je rekao da njegova kompanija neće nastaviti pregovoore sa FCA grupacijom nakon što je ova povukla ponudu.

Renault i FCA

Podsećamo, FCA je povukla svoju ponudu nakon što je francuska vlada, najveći vlasnik akcija u kompaniji Renault želela da još jednom odloži pregovore sa ciljem da ubedi predstavnike kompanije Nissan da prihvate dogovor. FCA je nakon toga krivicu svalila na “političke uslove u Francuskoj”. Prema tome, da bi nastavili pregovore, FCA zahteva da francuska vlada prepusti uzde u vođenju pregovora samoj kompaniji Renault. Tako bar navode ljudi koji su upoznati sa ovom temom.

Najviši prioritet francuskog proizvođača trenutno jeste da se poprave odnosi sa kompanijom Nissan. Prema mišljenju predstavnika vlade Francuske, to će biti od presudnog značaja za potencijalno “spajanje kompanija Renault i FCA grupacije“.

Potencijalni sporazum između Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi i FCA grupacije bi doveo do nastanka trećeg po veličini proizvođača automobila na svetu. Time bi se uštedele ogromne svote novca, a i ubrzao bi se razvoj tehnologije električnih i autonomnih vozila.

Renault i FCA

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery