Vesti

Citroen C4 Cactus neće dobiti “direktnog naslednika”!

Zameniće ga novi model

Citroen C4 Cactus
4.38KPregleda

Po svemu sudeći, zvanični kompanije Citroen su doneli odluku o sudbini modela C4 Cactus. Naime, ovaj model neće dobiti “direktnog naslednika”. Takođe, oznaka “Cactus” će verovatno nestati zadjedno sa njim.

Citroen C4 Cactus

Ovu informaciju je podelio TopGear, koji je intervijuisao jednog od čelnih ljudi kompanije Citroen, Eksavijera Pežoa. “Za sada je C4 Cactus naš predstavnik u C (hečbek) segmentu. Naš sledeći automobil iz tog segmenta će zameniti model C4 Cactus. To će ujedno i biti kraj modela Cactus. Za ime još uvek nisam siguran, ali za taj automobil jesam”, naveo je on.

Da li to znači da uskoro stiže nova generacija hečbek modela Citroen C4? Velike su šanse za to, a i pravo je vreme. Pogotovo ako u obzir uzmemo to što će druga generacija modela Peugeot 308 uskoro biti osvežena, i to u poprilično velikoj meri, ako je verovati predstavnicima kompanije Peugeot. Trenuntni model Peugeot 308 je na tržište stigao 2013. godine te je “osveženje” i te kako potrebno ako želi da parira modelima kao što su novi Ford Focus, najavljeni VW Golf Mk8 i Renault Megane.

Citroen C4 Cactus

Novi hečbek model komapnije Citroen će imati zadatak da parira istim tim modelima, ali i drugim automobilima iz ovog jako kompetitivnog segmenta. Takođe, ovaj model možda neće biti ograničen samo na Stari kontinent s obzirom da će se Peugeot vratiti na tlo SAD od sledeće decenije. Prema tome, postoje male šanse da će i Citroen krenuti istim putem.

Za one kojima je C4 Cactus primamljiv, taj model se još uvek nalazi u prodaji i tako će i ostati sve do premijere novog modela. U Nemačkoj se C4 Cactus prodaje po ceni od 17.690 evra.

Citroen C4 Cactus

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery