Vesti

Mini Cooper Works GP će razvijati preko 300 konjskih snaga!

Najsnažniji i najbrži Mini ikad na tržište stiže 2020. godine

Mini John Cooper Works GP
1.32KPregleda

Odvažni mališan po imenu Mini Cooper Works GP na tržište stiže 2020. godine. Reč je o produkcijskoj verziji koncept modela JCW GP iz 2017. godine.

Mini John Cooper Works GP tizer

Britanski proizvođač automobila je potvrdio da će biti konstruisano svega 3.000 primeraka modela Mini Cooper Works GP. Svaki od tih modela će imati četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem koji će razvijati preko 300 konjskih snaga. S tim na umu, slobodno možemo reći da će ovaj model biti najbrži i najsnažniji (legalan za javne puteve) Mini automobil u istoriji.

Mini John Cooper Works GP je već u fazi razvoja i testiranja na trkačkim stazama. Iako će veći broj kupaca ovog modela želeti da njime “zuji” ulicama, Mini želi da im obezbedi i te kako uzbudljivu vožnju. Iz tog razloga inženjeri kompanije veliku pažnju posvećuju njegovom vešanju i aerodinamici. Nažalost, još uvek se ne zna da li će ovaj model imati pogon na svim točkovima.

Mini je nedavno objavio tri tizer fotografije ovog modela. Na osnovu njih možemo videti da će on dosta podsećati na koncept model iz 2017. godine.

Najveća sličnost je između ova dva modela je svakako masivni spojler iz dva dela ofarban u crvenu boju. Na njegovim bočnim stranama se nalazi “GP” logo. Takođe možemo videti da će ovaj sportski hečbek imati i sportske felne i dve izduvne cevi. Tu je i agresivno dizajnirani difuzor.

Mini John Cooper Works GP tizer

Prethodni Mini John Cooper Works GP je proizveden 2012. godine. Taj model je krug na Nirburgringu završio za samo 8 minuta i 23 sekunde. Predstavnici kompanije Mini su izrazili očekivanja da će novi model to uspeti za manje od 8 minuta. Samim tim, njegova glavna konkurencija će biti modeli Honda Civic Type R i Ford Focus RS.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery