AktuelnoF1Vesti

Racing Point je mrtav, živeo Aston Martin

1.78KPregleda

Aston Martin je započeo novu eru kao rebrendirani F1 tim, uz lansiranje nove internet stranice i profila na društvenim mrežama

 

Januar 1. 2021., ključan je datum za Racing Point, jer je označio kraj njegovog postojanja. Sve se prebacuje na robnu marku zvanu „Aston Martin“ u „British Racing“ zelenoj boji, koja će gotovo sigurno krasiti bolide novog tima u narednoj sezoni.

 

 

Nov je i vozački tandem. Doduše, Lens Strol nastavlja svoje učešće (sin vlasnika tima Lorensa Strola), dok se nakon šest sezona u Ferrariju ekipi pridružuje Sebastijan Fetel.

 

Mada oficijelna internet stranica Aston Martina još uvek ima „Coming Soon“ etiketu, bez dostupnih informacija u vezi s timom i vozačima, možemo da uživamo u detaljnom pregledu istorije kompanije u auto-moto sportu, počev od dvadesetih godina prošog veka.

 

U novije vreme, Aston Martin se vratio kao generalni sponzor i tehnički partner Red Bull Racinga , što se opisuje kao „odnos koji je iznedrio izuzetni Aston Martin Valkyrie hiperautomobil, koji treba da uđe u prozvodnju 2021.“.

 

Lorens Strol, izvršni predsednik Aston Martina, rekao je: „Povratak  imena ’Aston Martin’ u Formulu 1, za sve nas koji smo uključeni u ovu veliku britansku sportsku marku, predstavlja posebno uzbudljivo vreme.

 

 

F1 grid je pravo mesto za Aston Martin. To je pozicija gde ova marka treba da bude i ja znam da će sledeće poglavlje naše istorije biti neverovatno uzbudljivo za sve ljubitelje Aston Martina i Formule 1, širom sveta.“

 

Kako jedan od prvih „tvitova“ kompanije sugeriše, britanski proizvođač se poslednji put takmičio u „najbržem cirkusu na svetu“ 1960., na VN Velike Britanije, s vozačkom postavom koju su činili Roj Salvadori i Moris Trentinjan.

 

Prethodne godine, Salvadori je ostvario najbolji rezultat Aston Martina u Formuli 1 sa šestim mestom na VN Velike Britanije i Portugalije, uz pobedu na 24 časa Le Mana sa suvozačem Kerolom Šelbijem.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery