Vesti

Racija u Porsche-u zbog sumnje na korupciju!

Porsche Štutgart
1.69KPregleda

Istražni organi grada Štutgarta su izdali saopštenje u kome se navodi da je u toku dana izvršena racija u prostorijama nemačkog proizvođača automobila, Porsche-a.

Porsche Štutgart

Kako je saopšteno, sumnja se da je revizor primio mito kako bi prosledio informacije poreskom savetniku kompanije Porsche. Sumnja se da je „jedan zvaničnik iz kancelarije za reviziju poslovanja u Štutgartu otkrio poverljive informacije poreskom savetniku kompanije Porsche, te da je u zamenu za informaciju prihvatio mito“.

Gotovo 200 policajaca i predstavnika tužilaštva je pretražilo prostorije komapnije Porsche. Pretrešene su i kancelarije poreskih organa, kancelarije savetnika i privatni domovi u i u okolini Štutgarta. Cilj portage je bio pronalaženje papirnih i digitalnih dokaza o korupciji.

Naime, kako se navodi, tužilaštvo sumnja da je Porsche izvršio „neopravdane“ i „neproporcionalno velike“ isplate bivšem članu sindikata radnika.

Šest osoba, uključujući  i neke zvaničnike nemačkog brenda „možda su počinili prevaru na štetu kompanije Porsche“, navodi se u saopštenju.

Ranije tokom ovog meseca, Porshe je pristao da plati kaznu u iznosu od 535 miliona evra zbog uloge u Dizelgejt skandalu.

Naime, VW grupacija, koja je matična kompanija Porsche-a, 2015. godine je optužena za varanje na testovima emisije štetnih gasova.

1 Komentar

  1. А ја, млад, глуп и наиван, сместио Порше Панамеру на пијадестал.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery