Vesti

Acura/Honda NSX Type R stiže na Sajam automobila u Tokiju!?

Type R verzija modela NSX bi trebalo da razvija oko 650 konjskih snaga

Acura / Honda NSX Type R
3.08KPregleda

Ova, 2019. godina je po svemu sudeći godina u kojoj će Honda/Acura lansirati ekstremniju varijantu modela NSX! Taj model će nositi Honda NSX Type R oznaku i premijerno će biti predstavljen (najverovatnije) u oktobru, na Sajmu automobila u Tokiju.  

Acura / Honda NSX Type R

Bez otkrivanja svojih izvora, magazin Forbes prenosi da će NSX Type R imati veću snagu od standardnog modela. Dodatna snaga će verovatno biti posledica tjuniranja 3.5-litarskog twin-turbo V6 agregata ili tre elektromotora… Ili i jedne i druge pogonske jedinice. U svakom slučaju, očekuje se da ukupna izlazna snaga bude veća od 573 KS (427 kW), koliko razvija trenutni model. Pretpostavlja se da će NSX Type R razvijati oko 650 KS.

Očekuje se da NSX Type R dobije i kruće vešanje i veće kočnice. Takođe se spekuliše da bismo mogli videti i novi, sportski “body-kit”. To bi podrazumevalo nove komponente koje bi doprinele boljoj aerodinamici.

Acura / Honda NSX Type R

Honda NSX se prodaje po ceni od 157.500 dolara, te se pretpostavlja da će Type R varijanta biti znatno skuplja. Kruže glasine da će cena za Honda NSX Type R model biti oko 200.000 dolara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery