Vesti

PSA elektrifikuje sve svoje benzinske modele u Kini!

Prvi elektrifikovani model na tom tržištu biće potpuno električni Peugeot e-2008

PSA u Kini
1.12KPregleda

Počevši od sledeće godine, PSA grupacija će u Kini prodavati elektrifikovane varijante novih i “unapređenih” modela.  

PSA u Kini

Prvi u nizu će biti potpuno novi Peugeot 2008, koji će se prodavati i u potpuno električnoj varijanti. Nakon njega se očekuju i modeli Peugeot 4008 i Citroen C5 Aircross, koji će biti dostupni kao plug-in hibridi od 2020. godine.

Kako prenose izvori iz Dongdeng Motor grupe, koja je partner PSA grupacije u Kini, čitava gama će biti elektrifikvovana do 2023. godine.

PSA-Dongfeng partnerstvo je uspostavljeno još 1992. godine, a obe kompanije imaju po 50% vlasništva. Oni proizvode i na tržište Kine plasiraju vozila brendova Peugeot i Citroen. Pored ovog, PSA grupacija ima još jedno 50-50 partnerstvo u Kini sa Changan kompanijom. Ono se bavi proizvodnjom benzinskih vozila sa oznakom brenda DS.

Međutim, ovo drugo partnerstvo se nije pokazalo kao baš najuspešnije, bar što se prodaje tiče. Prošlog meseca je PSA grupacija najavila da će to partnerstvo biti okončano, ali da će se uprkos tome proizvodnja DS modela nastaviti, samo ne sa Changan kompanijom.

Da se vratimo na potpuno elektirčni Peugeot 2008. On nosi oznaku e-2008 i poseduje elektromotor koji razvija 136 konjskih snaga. One se šalju prednjim točkovima, a energija se skladišti u bateriju kapaciteta 50 kWh. Predstavnici francuskog proizvođača tvrde da ovaj model sa jednim punjejem može da pređe 310 kilometara puta, po WLTP ciklusu testiranja.

Kada se poveže na brzi punjač, oko 160 kilometra je dostupno za svega dvadesetak minuta. Punjenje baterije preko kućne utičnice traje celu noć.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery