Vesti

Prvi sistem vazdušnih jastuka za zaštitu putnika od sekundarnog sudara

Hyundai naporno radi na ovom projektu

Hyundai sistem vazdušnih jastuka
1.43KPregleda

Hyundai grupacija radi na sistemu vazdušnih jastuka koji će putnike štititi od posledica naknadnih sudara koji mogu da uslede nakon inicijalnog udesa.

Hyundai sistem vazdušnih jastuka

Naime, prema podacima NHTSA (američke Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja), u 30 procenata od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda na tlu Severne Amerike (56.000), u periodu između 2000. i 2012. godine, vozila su nakon početnog pretrpela i sekundarni sudar. To znači da su vozila nakon nezgode udarila u sekundarne objekte kao što su drva, ograde, druga vozila i slično.

Trenutni sistem vazdušnih jastuka ne pruža nikakvu sekundarnu zaštitu nakon inicijalnog sudara. Hyundai-jev sistem će vazdušnim jastucima omogućiti da se ponovo aktiviraju u trenutnku naknadnog udara vozila.

Predstavnici komapnije Hyundai navode da tehnologija novog sistema vazdušnih jastuka prati položaj putnika u kabini nakon početnog sudara. Ona zatim dopušta jastucima da se brže ponovo aktiviraju u slučaju sekundarnog udara. Na taj način bi se i sprečile ili ublažile nove povrede vozača i putnika.

“Nadamo se da ćemo zahvaljujući unapređenom sistemu vazdušnih jastuka unaprediti bezbednost vozača i putnika”, rekao je Taeso Či, jedan od zvaničnika kompanije Hyndai. “Nastavićemo da radimo na unapređenju bezbednosti. Cilj nam je da naša vozila učinimo još bezbednijim”, dodao je on.

Hyundai sistem vazdušnih jastuka

Hyundai Motor grupa će novi sistem nuditi na novim Hyundai i Kia modelima. Još uvek nema informacija o tome kada će radovi na njemu biti privedeni kraju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery