AktuelnoVesti

Prototip Ferrari Purosanguea „špijuniran“ u Maranelu

2.14KPregleda

Da je Enco Ferrari živ, verovatno bi imao primedbu na broj vrata na Purosangueu, da ne pričamo o drugim stvarima.

 

Il Commendatore, čovek koji je osnovao Ferrari i vodio ga do svoje smrti 1988., ne bio bio oduševljen time što se amblem „propetog konjića“ našao na jednom „podignutom karavanu“, jer Ferrari nije želeo da klirens bude kao kod Porsche Cayennea, budući da bi to ugrozilo upravljivost i vozne karakteristike.

 

 

Najeksplicitnije špijunske fotografije do sada, pokazuju Purosangue na ulicama Maranella, u okolini fabrike. S karbon-keramičkim kočnicama i alu naplacima pozajmljenim od Rome, prototip je temeljno kamufliran.

 

 

Za neke detalje, uključujući ručke zadnjih vrata, kaže se da su inspirisane Alfom Romeo 147, odnosno Toyotom C-HR. Ukoliko pogledamo pažljivije, primetićemo dva kvadrata u okviru kamuflaže na zadnjim lukovima točkova, gde bi trebalo da počivaju vratanca rezervoara goriva, odnosno PHEV priključak.

 

 

Na osnovu nedavnog špijunskog video klipa iz Fiorana, Ferrari će ponuditi Purosangue u „plug-in“ hibridnom izdanju s twin-turbo V6 motorom. Budući da „propetom konjiću“ uspeva da učini da šestocilindraš zvuči kao V12, vredno je napomene da 3,0-litarski V6 pogoni 296 GTB, a reč je o jedinici s cilindarskim redovim pod 120 stepeni.

 

 

Ova široko uglovana mašina isporučuje 663 ks pri 8.000 o/min, što je zaista ekstremno. Uz pomoć elektromotora, total od 830 ks je više nego što Porsche izvlači iz V8 Turbo S E-Hybrid postavke.

 

Kratak i relativno malog klirensa za jedan SUV, Purosangue će biti zvanično predstavljen u prvoj polovini 2022.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery