Sajam automobila u Ženevi

Premijerno je predstavljen i VW T-Roc R!

Razvija 296 konjskih snaga, iz mesta do 100 km/h za samo 4,9 sekundi!

VW T-Roc R
1.92KPregleda

Sve do nedavno performantni SUV modeli su bili rezervisani za premijum automobilske brendove. Međutim, i oni koji proizvode automobile za “šire mase” su odlučili da žele “parče tog kolača”. Upravo iz tog razloga su modeli kao što je novi VW T-Roc R nešto na šta treba polako da se privikavamo.

VW T-Roc R

Ovaj model je danas i premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi. Da napomenemo i da je T-Roc prvi SUV model koji je dobio oznaku “R”. Za njegov razvoj je zaslužno Volkswagen R odeljenje, a navodi se da on ima otprilike istu snagu kao i model Golf R.

Ispod njegove haube krije se četvorocilindarski TSI agregat radne zapremine 2 litara sa turbo punjačem. On razvija 296 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenom DSG automatskom transmisijom i standardnim 4Motion pogonom na sva četiri točka. Zahvaljujući ovom pogonskom sklopu, VW T-Roc R iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi. On takođe postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Impresivno za jedan SUV za “narod”, zar ne?  

Više detalja o ovom modelu možete pronaći ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery