Vesti

Premijera novog Mercedes GLA najavljena za 11. decembar!

Odbrojavanje do premijere je počelo

Mercedes GLA tizer
1.3KPregleda

Daimler je danas otpočeo tizer kampanju čiji je cilj promocija novog Mercedes GLA modela. Ovaj restilizovani krosover će premijerno biti predstavljen 11. decembra. On će biti viši i luksuzniji od svog prethodnika.

Mercedes GLA tizer

Namačka kompanija detalje još uvek čuva u tajnosti, ali je objavljena jedna tizer fotografija. Na njoj se vidi digitalni sat koji odbrojava minute do premijere restilizovane varijante modela Mercedes GLE. Naravno, kao što je to i obično slučaj sa tizer fotografijama, ona nam ne otkriva puno toga. Međutim, na njoj možemo videti da će zahvaljujući redizajniranim prozorima novi GLA više ličiti na krosover, a manje na “povišeni hečbek”.

Naime, raniji izveštaji su nam ukazviali na to da će novi Mercedes GLA biti za 20 mm kraći, ali za 100 mm viši od trenuntog modela. Takođe, očekuje se da će međuosovinsko rastojanje porasti za oko 30 mm.

Ovaj model će biti dostupan sa različitim benzinskim agregatima. Očekuje se četvorocilindarski agregat zapremine 1,3 litara koji razvija 163 KS (122 kW). Pored njega, trebalo bi da bude dostupan i četvorocilindraš zapremine dva litara koji će razvijati 225 KS (168 kW). Ljubitelji dizelaša će na raspolaganju imati tri opcije. Jedna je 1.5-litarski agregat koji razvija 114 KS (85 kW). Takođe, GLA bi trebalo da bude dostupan i sa četvorocilindarskim dizel agregatom zapremine dva litara. On će se prodavati u dve varijante. Jedna će razvijati 148 KS (110 kW) a druga 187 KS (139 KW).

Naravno, očekuju se i AMG varijante. GLA 35 bi trebalo da poseduje četvorocilindarski turbo agregat zapremine dva litara koji će razvijati 302 KS (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. NBešto kasnije se očekuju i GLA 45 i GLA 45 S varijante. Prvi bi trebalo da razvija 382 KS (285 kW) i 480 Nm obrtnog momenta, a drugi 415 KS (310 kW) i 498 Nm obrtnog momenta.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery