Vesti

Novi Actros – Nosilac prestižne titule ”Truck of the Year 2020”

PR Saopštenje

Mercedes-Benz Actros - Truck of the Year
1.88KPregleda

Prema glasovima specijalizovanih novinara iz 24 evropske zemlje, Mercedes-Benz Actros poneo je laskavu titulu kamiona godine ”Truck of the Year 2020”.

Mercedes-Benz Actros - Truck of the Year

Priča o uspehu ovog kamiona započela je 1997. godine kada je prvi Actros predstavljen. Već naredna generacija vozila je takođe osvojila nagradu. Sa ukupno devet pobeda, Mercedes-Benz je sada najuspešniji brend u borbi za ovo prestižno priznanje.

Osnova glasanja žirija Međunarodnog kamiona godine (ITotI) je inovativni tehnološki razvoj. Profesor Dr. Uwe Baake, šef razvoja u odeljnju Mercedes-Benz teretnih vozila, primio je nagradu tokom medijskog dana na međunarodnoj sajmu komercijalnih vozila u Lionu.

U skladu sa pravilima žirija, titula se svake godine dodeljuje kamionu koji daje najveći doprinos inovacijama u drumskom prevozu koje su povoljne za ekonomiju, emisiju, bezbednost, upravljivost i udobnost vozila

Mercedes-Benz Actros - Truck of the Year

Model Mercedes-Benz teretnih vozila ima najviše bodova po svojoj unutrašnjoj vrednosti. Većina inovacija je razvijena sa preciznim ciljem da omoguće opipljiv napredak vozaču, kupcima i društvu u celini. Novi Mercedes-Benz Actros pruža prave odgovore na teme poput sigurnosti, efikasnosti i udobnosti. To čini sa mnoštvom novih funkcija. Tu spadaju: Multimedijalni kokpit i MirrorCam umesto spoljnih retrovizora. Tu spada i delimično automatizovana vožnja sa Active Drive Assist. Kao i dodatni napredni bezbednosni sistemi, poput pete generacije Active Brake Assist. Dodatno je unapređen i Sideguardom Assist.

Mercedes-Benz Actros

Štaviše, novinari udruženja Međunarodnog kamiona godine imali su brojne pohvale za produženu funkcionalnost sistema naprednog adaptivnog tempomata Predictive Powertrain Control (PPC) koji se sada može koristiti na rutama na lokalnim putevima. Jednako je pohvaljen i potpuno digitalni multimedijalni kokpit. On je zamenio klasični instrument instrument u novom Actros-u.

Predsednik međunarodnog žirija Gianenrico Griffini sumirao je glasove žirija. „Uvođenjem novog Actrosa, Mercedes-Benz je na naše puteve uveo veoma moderan kamion, koji pokazuje put ka automatskoj vožnji u budućnosti.“

Profesor dr Uve Baake govoreći na ceremoniji dodele nagrada u Lionu, istakao je: „Veoma smo zadovoljni i ponosni što je žiri Kamiona godine prepoznao naše napore proteklih godina i meseci ovom priznanjem. Hvala vam u ime kompanije i celog tima. To će nas zaista podstaći da nastavimo davati sve od sebe i ispunjavajući najviše razvojne standarde za naše kamione, posebno kada je reč o budućim temama elektromobilnosti, automatizovane vožnje i digitalizacije u našem sektoru. „

Mercedes-Benz Actros - Truck of the Year

PR Saopštenje: Mercedes-Benz

Fotografije: Mercedes-Benz

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery