Predstavljamo

Predstavljeni su novi Mercedes-AMG GLC 43 4Matic modeli!

Oba modela imaju trolitarski twin-turbo V6 agregat koji razvija 385 KS!

Mercedes-AMG GLC 43 4Matic
3.3KPregleda

Mercedes-AMG je danas premijerno predstavio nove GLC 43 4Matic model. On je dostupan u standardnoj SUV i SUV/Coupe varijanti, a na tržište stiže pre kraja ove godine.

Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupe

S obzirom da su GLC 43 4Matic modeli bazirani na „osveženom“ GLC-u koji je predstavljen početkom ove godine, oni poseduju nekoliko novih komponenti po kojima se razlikuju od prethodnih GLC 43 automobila. Najuočljivije su vizuelne modifikacije koje dolaze u formi novih svetlosnih jedinica. Ipak, moramo napomenuti da se i pored tih modifikacija, novi GLC 43 modeli samo suptilno razlikuju od verzija koje menjaju.

Naime, i GLC 43 4Matic i GLC 43 AMG 4Matic Coupe poseduju trolitarski twin-turbo V6 agregat. On razvija 385 konjskih snaga i 520 Nm obrtnog momenta. Snaga se na sve točkove prenosi preko devetostepene automatske transmisije i naravno, 4Matic AWD sistema. Zahvaljujući tome, ovaj dvojac iz mesta do 96 km/h ubrzava za svega 4,7 sekundi.I standardni i kupe model postižu ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Pogon na svim točkovima ima odnos obrtnog momenta 31 prema 69, što znači da prednja osovina dobija 31%, a zadnja 69% od ukupnog obrtnog momenta. Tu su i AMG Ride Control sistem i vazdušno vešanje, koji su deo standardne opreme. Prvi od ovih sistema automatski podešava amortizere na svakom točku onako kako to uslovi puta kojim se automobil kreće zahtevaju. Vozačima će na raspolaganju biti Comfort, Sport i Sport+ podešavanja amortizera.

Kada je o enterijeru reč, novi GLC 43 4Matic modeli u standardnom paketu dolaze sa kožnim sedištima i crvenim šavovima. Tu su i brojni detalji od aluminujuma. Ističe se još i volan sa „ravnim dnom“ i brojne kontrole na njemu. Kupcima će na raspolaganju biti i AMG volan. Kao i kod većine novih Mercedes-Benz i Mercedes-AMG modela, tu je novi MBUX infotejnmern sistem.

Mercedes-AMG tek treba da objavi podatke o tome kada tačno ovi modeli stižu na tržište, i koliko će koštati.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery