Vesti

Predstavljena je osvežena Honda Civic Type R!

Osvežen dizajn i unapređeno vešanje

Honda Civic Type R
4.51KPregleda

Nakon osveženja standardnog Civic modela, Honda je isto uradila i sa modelom Civic Type R.

Honda Civic Type R

Naime, osveženi “hot heč” je premijerno predstavljen na Salonu automobila u Tokiju. Ovaj “fejslift” je modelu Civic Type R doneo novu, veću masku (gril) kojom je unapređeno hlađenje agregata, ali i ekskluzivnu Boost Blue boju karoserije.

Kada je o enterijeru reč, ističe se volan presvučen alkantarom, i nova ručica menjača. Takođe, osveženi Civic Type R ima i Active Sound Control lažni zvuk motora. Pored toga, Honda Sensing sistemi asistencije su sada standard na svim paketima opreme. Unapređeno je i vešanje i upravljanje. Tu su i unapređeni amortizeri za ugodniju vožnju.

Dvolitarski turbo četvorocilindraš je ostao nepromenjen. I dalje razvija 306 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Ta snaga se šalje na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

Kao i ranije, vozači će moći da biraju između tri režima vožnje, Comfort, Sport i +R.  

Osvežena Honda Civic Type R će se na tržištu naći pre kraja zime, a cena će tek biti saopštena. Trenutni model se prodaje po ceni od 36.300 dolara.

Još uvek nema reči o tome da li će osvežena varijanta pokušati da povrati titulu kralja Nirburgringa. Podsećamo, tu titulu je od ovog modela preuzeo Renault Megane RS Trophy-R. On je krug na “zelenom paklu” završio za 7 minuta i 40,10 sekundi. Bio je za 3,7 sekundi brži od modela Civic Type R.

Honda Civic Type R

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery