Vesti

Predstavljena je nova Toyota Yaris u hečbek varijanti!

Prerušena Mazda2

Toyota Yaris
4.06KPregleda

Juče je Toyota i premijerno predstavila model Yaris u hečbek varijanti za 2020. godinu. Ovaj model će premijerno debitovati na Sajmu automobila u Njujorku sledećeg meseca.

Toyota Yaris

Dizajn i dimenzije

Toyota Yaris hečbek je u stvari zamena za model Yaris Liftback. Njen dizajn je inspirisan sedan verzijom istog modela, te je prednji deo i te kako prepoznatljiv. Ističe se šestougaona maska (grill), a kao opcija su dostupni i LED farovi. U standardnu opremu spadaju još i svetla za maglu, kamera za vožnju unazad i aluminijumske felne veličine 16 cola.

Toyota Yaris

Ističemo još i da je ovaj model dostupan sa komponentama u boji karoserije, hromiranim završetkom izduvne cevi i elektronski podesivim bočnim retrovizorima sa integrisanim LED pokazivačima pravca.

Toyota još uvek nije objavila detaljne informacije, ali su potvrđene dimenzije ovog modela. Naime, Yaris hečbek je dugačak 4.150 mm, a međuosovinsko rastojanje je za 6,1 cm veće nego kod njegovog prethodinka. Takođe, zapremina prtljažnika je 450,2 litara.

Enterijer i tehnologija

U kabini se ističe novi volan sa tri kraka i ekran infotejnment sistema dijagonale 7 inča. Infotejnment je kompatibilan i sa Android Auto i Apple CarPlay servisima. Tu je i GPS, ali je za njegovo aktivaciju neophodna SD kartica koja se doplaćuje.

Ističu se još i detalji od ugljenikovih vlakana, dugme za startovanje motora i ozvučenje sa šest zvučnika.

U XLE paketu opreme modela Yaris, u enterijeru se ističu još i sedišta prekrivena imitacijom kože, automatska kontrola klime i brisači sa senzorima za kišu. Tu su i kožom obmotan volan i gore pomenuti LED farovi.

Kada je reč o bezbednosti, standardan je sistem koji skenira put, otkriva potencijalne sudare i aktivira upozorenje za vozača. Ako sistem detektuje da je sudar neminovan, te da vozač ne reaguje, automobil automatski počinje da koči.

Mehanizacija

Ispod haube novog Toyota Yaris hečbek krije se 1,5-litarski, četvorocilindarski agregat koji razvija 106 konjskih snaga (79 kW). On je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem zahvaljujući kome prosečna potrošnja goriva na otvorenom putu iznosi 5,88 litara na 100 pređenih kilometara.

Informaacija o ceni još uvek nema.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery