Vesti

Predstavljen je novi Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+!

Pokreće ga redni šestocilindraš sa dva turbo punjača i "blago" hibridnom tehologijom

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+
1.83KPregleda

Pred nama je Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+, najnoviji član AMG linije modela. On će svoju „javnu“ premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi. Iako ne nosi oznaku „63“, ovaj model itekako ima dovoljno snage da ispuni sve što se očekuje od jednog SUV-a, i više.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

Glavna atrakcija na modelu Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ je njegov „blago“ hibridni pogonski sklop. Ispod njegove karoserije krije se trolitarski, twin-turbo, redni, šestocilindarski agregat povezan sa električnim kompresorom.

Ovaj agregat razvija 429 konjskih snaga (320 kW) i 520 Nm obrtnog momenta. Međutim, kada je to potrebno, elektromotor može razvijati dodatnih 22 konjske snage i 250 Nm obrtnog momenta. U zvaničnim podacima se navodi da Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 5,3 sekundi. Takođe, on postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Električni EQ Boost starter-alternator kombinuje anlaser i alternator u jedan snažni elektromotor koji je smešten između SUS agregata i transimisije. Ovaj elektromotor ne samo da stvara dodatnu snagu u kratkim periodima, već pomaže u eleminisanju „turbo rupe“, dok u isto vreme smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Pored toga, EQ Boost starter-alternator napaja i električnu mrežu automobila.  

Agregat je povezan sa devetostepenim AMG Speedshift TCT menjačem i AMG Performance 4Matic+ pogonom na svim točkovima.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ ima i tri različita podešavanja vešanja, a to su: Comfort, Sport, i Sport+. Dodatni modovi, Trail i Sand su dizajnirani za off-road vožnju.

Vizuleno, GLE 53 4Matic+ ima agresivan dizajn na kojem se ističe „Panamericana“ prednja maska (grill). Tu su i brojni otvori za vazduh, zadnji difuzor i četiri okrugle izduvne cevi. Naravno, i ovaj model ima MBUX infotejnment sistem. Tu je i potpuno digitalna instrument tabla i veliki centralni ekran. Volan je presvućen crnom Nappa kožom sa crvenim šavovima.

Detalji o ceni tek treba da budu objavljeni.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery