970_250_eko
Vesti

FCA grupacija sprema investicije u iznosu od 4,5 milijardi dolara!

Novac namenjen za konstrukciju nove fabrike i modernizaciju postojećih

FCA gupacija - investicije
693Pregleda

FCA grupacija će investirati 4.5 milijardi dolara u konstrukciju novog postrojenja u Detroitu. Deo tog novca će biti uložen u modernizaciju i proširenje pet postojećih fabrika na teritoriji Mičigena.  

FCA gupacija - investicije

Naime, FCA grupacija će prvo investirati 1,6 milijardi dolara u transformaciju dve fabrike koje se nalaze u „Mack Avenue Engine Complex“. One će biti unapređene u moderna postrojenja u kojima će se proizvoditi nova generacija modela Jeep Grand Cherokee, nekoliko plug-in hibridnih modela i potpuno novi Jeep SUV sa tri reda sedišta. Ova investicija znači i otvaranje 3.850 ovih radnih mesta. FCA grupacija planira da započne radove na ovom postrojenju u drugom kvartalu ove godine. Po planu, ta fabrika bi trebalo da bude operativna već krajem 2020. godine.

Pored toga, još 900 miliona dolara će biti uloženo u postrojenje „Jefferson North Assembly“ koje će biti opremljeno za proizvodnju modela Dodge Durango i novi Jeep Grand Cherokee. To znači i otprilike 1.100 novih radnih mesta.  

FCA će takođe, zahvaljujući investiciji od 119 miliona dolara, prebaciti proizvodnju slavnih Pentastar agregata iz postrojenja u „Mack Avenue“ u fabriku za proizvodnju agregata „Dundee“. I druga dva postrojenja će dobiti finansijske injekcije.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, FCA grupacija će investirati 1,5 milijardi dolara u  postrojenje „Warren Truck“. Ono će biti opremljeno za proizvodnju novih Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer modela. Tu će se konstruisati i model RAM 1500 Classic. Biće otvoreno 1.400 novih radnih mesta.

O postrojenju koje tek treba da bude konstruisano u Detroitu za sada ima jako malo detalja.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery