Predstavljamo

Predstavljen je novi Kia XCeed!

Novi SUV korejskog proizvođača namenjen samo evropskom tržištu!

Kia XCeed
5.05KPregleda

Nova Kia Ceed linija modela postala je bogatija za još jednog člana. Danas je i zvanično predstavljen prvi XCeed model. Reč je o kompaktnom krosoveru, baziranom na hečbek modelu Ceed, i zapravo izgleda kao njegova povišena verzija.

Kia XCeed

Spoljašnji dizajn

Međutim, to nije u potpunosti tačno. Naime, osim prednjih vrata koja su preuzeta sa Ceed modela, sve ostalo na karoseriji je novo. Kia XCeed ima duže prepuste ispred prednjih (duži za 25 mm) i za zadnjih točkova (duži za 60 mm). Takođe, ovaj model je za 26 mm širi od modela Ceed, a ima i za 42 mm veći klirens. Ukupna dužina modela XCeed je 2.650 mm, dok je međuosovinsko rastojanje ostalo isto kao i kod ostalih Ceed modela.

Ostatak karoserije je “nabudžen” (bar vizuelno) plastičnim oblogama. Krov ima veću kosinu od B stubova ka zadnjem delu. Tu su još i redizajnirane svetlosne jedinice, branici, mask ai srebrne “šine” na krovu. Kupci će moći da biraju između 12 boja. Među njima je i nova, ali i jedinstvena za XCeed model, “Quantum” žuta. Takođe, felne će biti dostupne u veličinama od 16 i 18 cola.

Kia XCeed

Enterijer

Kabina je gotovo ista kao kod standardnog Ceed modela. Odlikuju je materijali mekani na dodir, saten-hromirani detalji i slično. Od presvlaka je dostupna obična tkanina, sintetička ali i prava koža. Za XCeed model je novo to što je njegov enterijer potpuno crn, ali sa žutim šavovima. U kabini se još ističe i infotejnment ekran veličine 8 inča (10,25 inča dostupan kao opcija). Tu je i digitalna instrument tabla sa ekranom dijagonale 12,3 inča. Prtljažnik ima zapreminu od 426 litara, što je za 31 litar više nego kod hečbek modela.

Kia XCeed

Mehanizacija i dostupnost

Novi Kia XCeed će u početku biti dostupan sa tri benzinska i dva dizel agregata. Od benzinaca  će biti dostupan trocilindarski agregat zapremine jednog litra koji razvija 118 KS (88 kW). Zatim je tu četvorocilindarski agregat zapremine 1,4 litara koji razvija 138 KS (103 kW). Na kraju, tu je 1,6-litarski T-GDi agregat koji razvija 201 KS (150 kW), kakav se nalazi na GT varijantama modela Cee di ProCeed.

Kada je reč o dizel agregatima, biće dostupan samo jedan, zapremine 1,6 litara, ali u dve opcije. Jedna razvija 113 KS (85 kW), a druga 134 KS (100 kW).

Sve pogonske opcije, osim uvodnog benzinca, će biti dostupne ili sa šestostepenim manulenim, ili sa sedmostepenim automatskim menjačem. Ovaj model će imati pogon samo na prednjim točkovima.

Kia XCeed

Početkom sledeće godine ponudu će kompletirati “blago” hibridna i hibridna varijanta modela XCeed.

Kia XCeed je ograničena samo na evropsko tržište gde će početi da se prodaje sredinom trećeg kvartala ove godine. Proizvodnja će početi u avgustu u postrojenju kompanije Kia u Žilini u Slovačkoj. Tamo se proizvode i modeli Ceed hečbek, Ceed karavan i ProCeed.

Kia XCeed

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery