Vesti

Hyundai planira novo električno vozilo!?

Na tržištu već od 2021. godine!?

Hyundai EV
1.89KPregleda

Gama električnih automobila kompanije Hyundai bi uskoro mogla postati još veća. Naime, pojavio se izveštaj po kom ovaj brend planira potpuno novo električno vozilo, “u bliskoj budućnosti”.

Hyundai EV

Kako navodi BusinessKorea, za razliku od modela Kona Electirc koji je baziran na modelu sa SUS agregatom, novo električno vozilo će biti postavljeno na novoj platformi. Navodi se i da bi ta platforma mogla biti nazvana E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

U izveštaju se navodi i da je to vozilo, čija konstrukcija još uvek nije zvanično potvrđena,  u okviru kompanije poznato pod imenom NE, te da je bi ono trebalo da bude kompaktni SUV. Ono bi u gami kompanije bilo pozicionirano iznad modela Kona Electric.

Naravno, s obzirom da sve ovo još uvek nije potvrđeno, moramo informacije uzeti uz određenu dozu sumnje. Navodi se da bi to vozilo sa jednim punjenem prelazilo i do 450 kilometara. Snabdevač baterija tek treba da bude odabran. Sa druge strane, autonomija modela Kona Electric je oko 415 kilometara. Imali smo priliku da testiramo model Hyundai Kona Electric, a više o tome možete pronaći ovde.

Hyundai EV

Iako je ovo vozilo za sda samo glasina, znamo da se Hyundai već dogovorio za saradnju sa kompanijom Rimac Automobili. Ova dva brenda će sarađivati na konstrukciji sportskog N automobila. Saradnja je i zvanično najavljena prošlog meseca i deo je priprema kompanije Hyundai za električnu budućnost.

Hyundai EV

Napomena: Na fotogarfijama je Hyundai Kona Electric

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery