Vesti

Predstavljen je i Porsche Taycan 4S!

Nova, uvodna varijanta modela Taycan!

Porsche Taycan 4S
901Pregleda

Nakon što je na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstavio modele Porsche Taycan Turbo i Taycan Turbo S, nemački proizvođač je danas gami svog prvog, potpuno električnog automobila dodao još jednog člana. Reč je o uvodnoj varijanti, koja je dobila oznaku Taycan 4S.  

Porsche Taycan 4S

Naime, model Taycan 4S je dostupan u dve varijante. Ona standardna razvija 522 KS (390 kW). Takođe, ona ima bateriju od 79,2 kWh. Međutim, kao opcija je dostupan Performance Battery Plus paket. Uz pomoć njega, Taycan 4S razvija 563 KS (420 kW) i ima bateriju kapaciteta 93,4 kWh. Prva, standardna verzija sa jednim punjenjem može da pređe do 407, a druga do 463 kilometara puta. Porsche ističe i da se baterija do 80% kapaciteta može napuniti za samo 22 i po minuta, preko brzog punjača.

Obe verzije iz mesta do 100 km/h ubrzavaju za ravno četiri sekunde. Takođe, maksimalna brzina je elektronski ogarničena na 250 km/h.

Porsche Taycan 4S

Od opreme se ističu Taycan S Aero felne, LED prednja svetla i Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). Tu je još i Porsche 4D Chassis Control, adaptivno vazdušno oslanjanje, crvena kočiona klešta…

Porsche Taycan 4S će se u prodajnim salonima širom sveta naći početkom sledeće godine. Prodavaće se po ceni koja u Nemačkoj startuje od 105.607 evra.

Porsche Taycan 4S

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery