Vesti

Predstavljen je Aston Martin Vantage AMR sa manuelnim menjačem!

Biće proizvedeno svega 200 primeraka ovog modela

Aston Martin Vantage AMR
1.64KPregleda

Juče je premijerno predstavljen Aston Martin Vantage AMR. Reč je o prvoj verziji nove Vantage linije modela koja je dobila manuelnu transmisiju.

Aston Martin Vantage AMR

Kao i novi Vantage kog već znamo i volimo, Vantage AMR ispod karoserije krije twin-turbo V8 agregat zapremine 4 litara. Taj agregat razvija 503 konjske snage i 625 Nm obrtnog momenta. Agregat je montiran što je niže moguće, kako bi britanski sportski automobil dobio gotovo savršenu 50:50 raspodelu težine između prednje i zadnje osovine.

Velika razlika između Vantage AMR i standardnog modela je naravno transmisija. Vantage AMR je dobio sedmostepeni manuelni menjač kojeg je napravila kompanija Graziano. Snaga će se preko ovog menjača slati zadnjim točkovima.

U idelanim uslovima, ovaj model bi trebalo da iz mesta do 96 km/h ubrzava za 3,9 sekundi. Takođe, maksimalna brzina koju bi trebalo da postiže je 313 km/h.

Biže proizvedeno svega 200 primeraka modela Aston Martin Vantage AMR. Od tih 200 primeraka, 141 će biti dostupan u Sabiro plavoj, Onyx crnoj, China sivoj ili Stone beloj boji. Ostalih 59 primeraka će nositi oznaku Vantage 59 i predstavljaće omaž pobedi Aston Maritna na trci “24 časa Le Mana” 1959. godine. Ti modeli će biti ofarbani u Stirling zelenu i limeta zelenu boju.

Početna cena ovog modela u Nemačkoj je 184.995 evra. Od 2020. godine, manuelni menjač će kao opcija biti dostupan i na standardnom Vantage modelu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery