Vesti

Novi Land Rover Defender će biti najbolji Defender do sada!

Tako bar tvrde zvaničnici kompanije

Land Rover Defender
2.55KPregleda

Land Rover je do sada prešao 1,2 miliona kilometara puta prilikom testiranja nove generacije modela Defender. Taj broj kilometara je dostignut na “svetski dan Land Rovera”, koji se obeležava 30. aprila svake godine. Ove godine je originalni Land Rover koji je predstavljen na Sajmu automobila u Amsterdamu 1948, napunio 71 godinu.  

Land Rover Defender

Do sada je novi SUV testiran u različitim okruženjima širom planete. Od Nirburgringa, pa sve do peščanih dina Dubaija. Od -40 stepeni celzijusa na hladnom Artiku do nadmorske visine od preko 3.000 metara na Stenovitim planinama u Koloradu.

Land Rover Defender

I pored toga, testiranje još uvek nije završeno. Konačna faza testova vršiće se u Keniji. Tamo će Tusk Trust, neprofitna organizacija koja štiti životinjski svet Afrike, koristiti prototip novog Defender modela kao prevozno sredstvo. To znači da će Land Rover prelaziti preko nepristupačnih terena u rezervatu koji se prostire na 14.000 hektara.

“Osim simulacija i virtuelnih testiranja, vozili smo novi Defender preko čak 1,2 miliona kilometara. I to preko svih vrsta terena i klime, a sve sa ciljem da budemo sigurni da će on biti najbolji i najizdrljiviji Defender do sada”, rekao je Nik Rodžers. “Saradnja sa kompanijom Tusk nam svakako puno znači”, dodao je on.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, potpuno novi Defender će se proizvoditi u postrojenju u gradu Njitra u Slovačkoj. Ovaj SUV će najverovatnije premijerno biti predstavljen na jesen. Međutim, tek treba da se vidi da li će se to desiti na Sajmu u Frankfurtu ili na posebnom događaju.

Zahvaljujući jednodelnoj platformi sa nezavisnim zadnjim vešanjem, novi Defender će biti dostupan sa benzinskim i dizel agregatima, ali i sa “blago” hibridnim i plug-in hibridnim pogonskim sklopom.

2 Komentara

  1. Najbolji…
    Ali za koje pare? Kolika je inflacija u auto industriji, to je već prevazišlo svaku mjeru. Onaj prethodni je bio radna mašina a za radne mašine je bitan odnos cijena-mogućnosti

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery