970_250_eko
Predstavljamo

Mercedes G-Klasa “Stronger Than Time” – specijalno izdanje

Ovaj model je nastao povodom 40. rođendana G-Klase

Mercedes G-Klasa "Stronger Than Time"
3.04KPregleda

Mercedes ove godine slavi 40. rođendan modela G-Klasa. Iz tog razloga je nastalo i specijalno izdanje ovog modela nazvano “Stronger Than Time” (eng. “Jači od vremena”).

Mercedes G-Klasa "Stronger Than Time"

Mercedes G-Klase “Stronger Than Time” je opremljen AMG Line paketom opreme. Odlikuju ga sportski branici, naglašeni lukovi iznad točkova i sportski izduvni sistem (na modelu G500). Ovaj SUV takođe poseduje i felne veličine 20 cola iza kojih se kriju brendirana Mercedes-Benz kočiona klešta.

Međutim, promene na dizajnu se ne završavaju na tome. Tu je i paket komponenti od nerđajućeg čelika, kao što su pragovi i poklopac rezervnog točka. Ovo specijalno izdanje ima i zatamnjene svetlosne jedinice, zatamnjene prozore i slično. Naravno, tu su i oznake sa natpisom “Stronger Than Time”, kao i projektori na dnu vrata.

Kada je reč o enterijeru izdvaja se crna Nappa kožna presvlaka sa zlatnim šavovima. Tu su i detalji od drveta, ali i kožom presvučene ručice sa natpisom “Stronger Than Time”. Oni koji traže nešto jedinstvenije mogu da naruče enterijer u dve boje. To znači da se crnim detaljima pridružuju i bež ili plavi kožni detalji.

Bez obzira na to za kakav se enterijer kupci odluče, ovaj model dozali sa ambijentalnim osvetljenjem i Burmester ozvučenjem. Tu su i staklerni “šiber” na krovu, adaptivno vešanje i Driver Assistence paket.

Pogonske opcije

Ovo “Stronger Than Time” specijalno izdanje G-Klase može se naručiti sa nekoliko pogonskih opcija. Jedna od njih je četvorolirarski twin-turbo V8 koji razvija 416 KS (310 kW) i 610 Nm obrtnog momenta.

Druga opcija je ekskluzivni G400 model sa šestocilindarskim dizel agregatom koji razvija 325 KS (243 kW) i 700 Nm obrtnog momenta.

Oni koji pak žele pravu snagu, mogu naručiti model Mercedes-AMG G 63 “Stronger Than Time”. On je zapravo omaž 20 godina starom, originalnom modelu C 55 AMG. Ispod njegove haube krije se četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 577 KS (430 kW) i 850 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa devetostepenim automatskim menjačem preko kog se snaga šalje svim točkvoima. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, ovaj model uz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 249 km/h.

AMG varijanta je nešto drugačija od ostalih, te ima tamnu, hromiranu masku i mat poklopce retrovizora. Tu su i felne veličine 22 cola.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery