AktuelnoVesti

Pratio navigaciju na smartfonu i završio u reci

1.49KPregleda

Slepo praćenje instrukcija navigacione aplikacije je nešto što definitivno ne treba da se radi, a incidenti na tu temu, koji se sporadično dešavaju, jasan su dokaz koji ide u prilog ovoj tezi

 

Ovoga puta je reč o vozaču dostavnog vozila, koji je završio u reci Virdejl u Velikoj Britaniji, nakon što je koristio aplikaciju da bi pronašao željenu adresu.

 

Po lokalnim medijima, sve se desilo 19. januara, kada je vozač na neki volšeban način uspeo da uđe u vodu kod Vestgejta. Očigledno se zaglavio, tako da nije mogao da se dokopa obale. Nakon što je vikao upomoć, lokalni stanovnici su ga čuli i pozvali nadležne službe. On je spasen, ali ne i van, koji je morao da sačeka na specijalizovano vozilo da ga izvuče iz reke.

 

Lokalne vlasti  krive navigacione aplikacije što vozačima sugerišu ovako opasne rute, objašnjavajući da postoji most samo par stotina metara dalje od mesta gde se dostavno vozilo zaglavilo.

 

Doduše, naziv sporne aplikacije, koju je vozač koristio, nije obelodanjen, mada nije teško pretpostaviti da se vozač po svemu sudeći oslanjanjao na Waze, Google Maps ili Apple Maps.

 

Ne tako davno, dva mlada Rusa su završila na napuštenom putu, nakon što su pratili rutu koju im je predložio Google Maps. Epilog ovog slučaja nije bio nimalo prijatan, jer je vozač na kraju preminuo od posledica smrzavanja.

 

Vrele Gume

Naslovna fotografija: The Northern Echo

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery