AktuelnoOnline plusPR

Najpopularniji modeli automobila u Srbiji prema carVertical istraživanju 2020.

Javite nam koji ste kupili, a od kojeg ste odustali

najpopularniji modeli automobila
17.8KPregleda

Koji su najpopularniji modeli automobila koje su Srbi najviše tražili na carVertical aplikaciji prošle godine?

 

Svima onima koji su verni fanovi automobila, kojima je to hobi ili koji se upravo nalaze u uzbudljivoj i iscrpnoj potrazi za svojim novim prevoznim sredstvom na četiri točka, verujemo da će tema koja sledi biti veoma zanimljiva-

 

Naime, aplikacija carVertical objavila je  koji su to automobili najviše privukli pažnju u Srbiji u 2020 godini prema njihovom istraživanju. Koja su to „najzvučnija“ imena marki i modela, i koji to polovni automobili osvajaju tržište naše zemlje, u kojoj je odnos prema automobilima posebna priča, satkana od ljubavi, tradicije, ali i ekonomskog i sociološkog statusa? Krenimo redom.

 

Metodologija istraživanja

Rezultati su dobijeni na osnovu detaljnog istraživanja od strane carVerticala, koje je trajalo od januara do decembra 2020. godine. U ovoj analizi obuhvaćeno je preko pola miliona pretraga (?!), što samoj studiji daje tačnost i željenu preciznost.

 

Istraživanje samo po sebi ne govori o tome da li su ovo najprodavaniji polovni automobili 2020 godine, već da su najviše pretraživani u prošle godine, kao i najčešće pominjani u carVertical bazi podataka.

 

Takođe, bitno je napomenuti da se ovo istraživanje baziralo na VIN broju (broju šasije) automobila. Na taj način, carVertical je dobio pouzdane i uverljive informacije najtraženijih modela automobila u Srbiji za 2020. godinu.

 

Prosto rečeno, oni koji su koristili usluge koje carVertical pruža (detaljan izveštaj o automobilu),  u najvećem broju su proveravali ove modela automobila.

 

najpopularniji modeli automobila

 

Top 5 pretraga polovnih automobila u Srbiji prema carVerticalu

 

1.      Volkswagen Golf – 7,55% svih pretraga automobila

Volkswagen Golf je najprodavaniji model u istoriji kompanije Volkswagen, proizveden u osam generacija do sada. Prvi model proizveden je 1974. godine, a dva puta je proglašen za “Evropski automobile godine”.

 

Najpopularniji modeli Golfa po godini proizvodnje, i po carVertical datoteci,  su oni uz 2008, 2010. i 2014. godine, odnosno VI i VII generacija ovog ultra popularnog automobilia C („golf“) segmenta.

 

 

 

2.      Volkswagen Passat (4,88%)

Volkswagen Passat se proizvodi  od 1973. godine takođe u okviru nemačkog firmi Volkswagena. Do sada je proizvedeno osam generacija i jedan je od najprodavanijih automobila na svetu svih vremena.

 

Najpopularniji modeli automobila VW Passat po godini proizvodnje, te i po carVertical podacima, su iz 2015, 2016. i 2006. godine.

 

najpopularniji modeli automobila

 

 

3.      BMW Serije 3 (4,56%)

Broj tri za Trojku! BMW Serija 3 proizvodi se u Nemačkoj od 1975. godine i od tada je izašlo ukupno 7 serija. Prva serija bila je kreirana samo sa dvoja vrata, kao sedan kupe, ali od tada je Trojka razvila mnogo varijanti, kao što su karavan, sedan, kupe, kabrio itd. BWM treće serije je ujedno i najprodavanija serija minhenskog proizvođača i veoma popularan automobil na svetskom nivou.

 

najpopularniji modeli automobila

 

U carVertical aplikaciji najviše se pretraživala Trojka iz 2005, 2007. i 2012. godine.

 

4. Audi A4 (3,81%)

A na mestu broj 4, Audi A4. Fabrika iz nemačkog Ingloštada ovaj model proizvodi od 1994. godine i trenitno je još uvek aktuelna četvrta generacija. Verovatno najpoznatija jeste cerzija “Quattro” sa pogonom na sva 4 točka, a Audi A4 inače je dostupan kako u obliku limuzine, tako i u karavanskoj verziji.

 

Najviše se tražio Audi A4 proizveden 2007, 2009. i 2016. godine.

 

 

 

5.      Opel Astra (2,96%)

Od svih navedenih automobila možda najdostupnija i najprisutnija na našim ulicama je čuveni „džigeričar“ (jede vam džigericu, znamo), Opel Astra. Proizvodi se od 1991. godine i u pojedinim zemljama poznata je i pod drugim imenima, kao što su Vauxhall Astra u Velikoj Britaniji ili Buick Excelle XT u Kini. Do sada je proizvedena u pet generacija.

 

Opel Astra

 

Posetioci aplikacije carVertical najviše su istraživali Astru „rođenu“ 2004, 2006. i 2007. godine. I imali su šta da vide, sigurni smo.

 

Dakle, ovo su najpopularniji modeli 2020. godine koje su iz određenih razloga pretraživali u carVertical aplikaciji ljubitelji i vlasnici automobila u Srbiji. Trebalo bi naglasiti da ovu aplikaciju verovatno više koriste kupci malo bolje platežne moći (od 5 hiljada evra pa na više), te se razultati mogu posmatrati i na osnovu toga. U svakom slučaju, nakon diskutabilne liste najpouzdanijih modela i reklo bi se vrlo realne analize modela sa najčešće i najviše vraćanom kilometražom, carVertical nam je dao još jedan vrlo  zanimljiv izveštaj.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery