Vesti

Poznata cena po kojoj će se prodavati novi Porsche 911 Speedster!

Nemački proizvođač počeo da prihvata narudžbine za svoj novi model

Porsche 911 Speedster
2.2KPregleda

Kompanija Porsche je juče uz nove fotografije objavila i detalje o ceni modela 911 Speedster. Podsećamo, taj model je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Njujorku.

Porsche 911 Speedster

Model Porsche 911 Speedster je zapravo poslednja varijanta generacije 991. Inspirisan je dizajnom modela 356 Speedster, ali ima moderan pogonski sklop iz modela 911 GT3.

Njegov atmosferski šestocilindarski bokser agregat zapremine četiri litara razvija 503 konjske snage (375 kW) i 470 Nm obrtnog momenta. Povezan je isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga prenosi na zadnje točkove. Zahvaljujući toj konfiguraciji 911 Speedster iz mesta do 100 km/h ubrzava za četiri sekunde. On postiže maskimalnu brzinu od 310 km/h.

Naravno, 911 Speedster nije orijentisan samo na performanse. Naime, on ima jedinstven dizajn  koji se sastoji od komponenti koje se nalaze na drugim modelima. Među njima se istče spojler sa modela 911 GT4 i “krilca” sa modela 911 R.

Takođe, novi Speedster ima haubu izrađenu od ugljenikovih vlakana, felne veličine 20 cola i nešto kraće vetrobransko staklo nego kod koncept modela. Najviše se svakako ističe “double-bubble” poklopac na zadnjem delu koji je irađen od jednog dela plastike ojačane karbonom. On je opisan kao najveća i najsloženija komponenta na ovom automobilu.

Kupci koji traže nešto ekskluzivnije na raspolaganju imaju Heritage Design paket opreme. Predstavnici kompanije navode da on sadrži komponente koje predstavljaju modern interpretaciju elemenata sa automobila iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Automobil sa fotografija sive boje ima taj paket.

Proizvodnja modela 911 Speedster krenuće krajem ove godine i biće ograničena na 1.948 primeraka. Početna cena po kojoj će se ovaj automobil prodavati je 274.500 dolara. Opcionalni Heritage Design paket košta dodatnih 24.510 dolara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery