Vesti

Poznata cena po kojoj će se Mercedes-AMG GLE 53 prodavati u Evropi!

Njegov pogonski sklop razvija 429 KS i 520 Nm obrtnog momenta!

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+
4.59KPregleda

Oni koji žele veliki, snažan SUV sada imaju još jedan izbor. Reč je naravno o modelu Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

Naime, nemački proizvođač automobila već je najavio da kupci sa Starog kontinenta već mogu da poruče ovaj hibridni SUV model. On će se u prodajnim salonima širom Evrope naći već od Novembra. Početna cena po kojoj će se prodavati u Nemačkoj je 85.501 evra.

Za tu sumu novca kupci će doći do GLE 53 modela sa standardnim AMG Performance 4Matic+  AWD sistemom i AMG Ride Control+ vazdušnim vešanjem.

Novi GLE 53 je takođe i snažniji od svog prethodnika. Njegov “blago” hibridni pogonski sklop razvija 429 KS i 520 Nm obrtnog momenta. Ispod haube se krije twin-turbo trolitarski, redni šestocilindarski agregat uparen sa električnim kompresorom.

Kada je automobilu to potrebno, EQ Boost starter-alternator razvija dodatnih 22 KS i 250 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski sklop je povezan sa devetostepenim AMG Speedshift TCT automatskim menjačem. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, ovaj performantni SUV iz mesta do 100 km/h stiže za samo 5,3 sekundi. Maksimalna brzina koju postiže je elektronski ograničena na 250 km/h.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ se od standardnog GLE modela razlikuje po spoljašnjem dizajnu. Ističe se AMG maska (gril) sa 15 vertikalno postavljenih “linija”, zatim novi branik sa većim usisnicima za vazduh i difuzor sa čijih se bočnih strana nalaze četiri izduvne cevi. Tu su naravno i jedinstvene alu-felne.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

U enterijeru se ističe MBUX infotejnment sistem sa velikim ekranima. Tu je i kožom obmotani AMG Performance volan.

Da li biste za ovaj automobil platili 85.00 evra?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery