AktuelnoVesti

Pouzdanost automobila na srpskim putevima – Alfa Romeo „tradicionalno“ u svom stilu

14.3KPregleda

Atlas 24h pomoć na putu, uradio je detaljnu analizu svih izvršenih asistencija koje su obavljene tokom prethodne godine

 

U cilju ostvarivanja što preciznijih rezultata, broj asistencija po proizvođaču je podeljen s ukupnim brojem vozila istog proizvođača u okviru baze podataka firme.

 

Primera radi, vozila iz VW grupacije su zahtevala najveći broj asistencija „bruto“, ali kako su automobili ovog nemačkog proizvođača ujedno najprisutniji na našim putevima, kada se te brojke podele, VW se nalazi na 18. mestu, što pokazuje da su se ova vozila po apsolutnim vrednostima pokazala izuzetno kvalitetnim i pouzdanim.

 

Neslavnu titulu za najnepouzdanija vozila od strane Atlas24h, ide na konto Alfe Romeo. Mada teško da će to sami priznati, vlasnici automobila ove italijanske marke su imali najviše kvarova i problema tokom 2020.

 

Drugo mesto, tik uz Alfu Romeo, drži Renault, tako da ni oni koji u posedu imaju vozila ovog francuskog proizvođača, nemaju mnogo razloga za „sreću“. Treće mesto s gotovo identičnim rezultatima dele BMW, Citroen i Fiat.

 

Među najpouzdanijim proizvođačima su Kia i Dacia. Razlog za ovaj rezultat možda leži u tome što su njihova vozila na našem tržištu uglavnom mlađa od proseka i često kupljena kao nova.

 

Visok nivo pouzdanosti po statistici Atlas24h pokazali su Toyota, Seat i Volvo.

 

 

Koji je to razlog, odnosno tip kvara bio najodgovorniji za pozivanje SOS broja ovog servisera protekle godine?

 

Budući da je automobil mašina sastavljena od oko 30.000 delova, ne iznenađuje da mnogo toga može da „pođe po zlu“, tako da je zabeleženo preko 200 pojedinačnih uzroka koji su vozače ostavili na putu protekle godine.

 

Bilo je i izazova sa dekodiranim ključevima, zaglavljenim brisačima, hibridnim pogonom, a ubedljivo vodeće mesto (sa do četiri puta većom verovatnoćom u odnosu na ostale) drži nemogućnost startovanja motora.

 

Evo i dijagrama Atlas24h s 25 najčešćih kvarova na vozilima njihovih članova.

 

 

Izvor: ATLAS24h

 

6 Komentara

  1. kupe Alfu iz ,,,,,ko zna odakle , presla 400.000km , uradjen servis pre ko zna koliko godina i onda im Alfa ne valja ???? koja glupost , ja znam samo da ni Audi ni VW grupa NIKAD VISE, dakle NIKAD PA NI TAD , ne ulaze u moju garazu.BMW u svaka cast , dobar je , mecka kiks sa ,,,experimentima.A drugo , kupe neke stare automobile za 2000 i ocekuju da bude ko nov. Glupost od reportaze. Imam Alfu spider , seria 1000 , dakle ,,, ja se lepse nisam navozao, sa merakom , ko sa njom. Renault -Laguna vrhunski auto , nista nije skupo da se zameni a ni PSA takodje . dakle cista laz u vezi klasifikacije

  2. VW.. АУДИ.. нема шта размишљати даље.. посматрајући наше тржиште, вероватно их има највише, а при дну су листе… значи да су најпоузданији….

  3. Prilicno sam siguran da su u slucaju Alfa Romea u pitanju bila uglavnom stara vozila s’ obzirom da ovaj brend od novijih modela ima samo dva u ponudi-Djulija i Stelvio i delimicno jos uvek mogu da se nadju jos dva-Djulieta i MiTo koji su skoro prestali sa proizvodnjom.

  4. Potpuno neozbiljan pristup istrazivanju.
    Gde je ovde prikazano godiste automobila, nacin odrzavanja vozila, nacin voznje, kilometraza pri anketi itd?
    Pouzdanost automobila zavisi od vise faktora…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery