AktuelnoVesti

Porsche Taycan vs Tesla Model S i postavljanje novog svetskog rekorda (VIDEO)

2.57KPregleda

Koji je od dva popularna elektromobila postavio novi rekord na četvrt milje i to u direktnom duelu?

 

Dva „arhirivala“ na „drag“ stazama u konkurenciji elektromobila su naravno Tesla Model S i Porsche Taycan Turbo S. Glasne V8 mašine definitivno polako ustupaju mesto „električnom zujanju“, a ove „zujalice“ su sve brže i brže.

 

Naravno, ovo nije prvi put da su Taycan i Model S „na crti“. Međutim, ova trka je navodno najpoštenija do sada, a usput je iznedrila i rekordan rezultat.

 

Ono što je najvažnije je da su oba automobila pristigla na stazu sa 100 odsto napunjenim baterijama. Automobili su došlepani da bi se obezbedilo da sve bude korektno. Pored toga, dobili smo sve vitalne podatke poput ubrzanja od 0 do 60 milja na čas, vreme na osminu milje i naravno ono nakon pređene četvrt milje.

 

Evo šta je saopštio Drag Times: „Po prvi put su Taycan Turbo S i Tesla Model S našli na pravoj „drag“ stazi, a jedan od njih je postavio novi svetski rekord u konkurenciji serijskih električnih automobila, kao i u konkurenciji sedana s četvoro vrata. Obezbeđeni su kompletni podaci koji se tiču performansi, uključujući 0-60 milja na čas, osminu milje, četvrt milje, međuubrzanje od 60 do 130 milja na čas i tako dalje.“

 

Ukoliko želite da pogledate kako se odvijala trka bez da znate ko je izašao kao pobednik, učinite to sada, jer ispod ide komentar.

 

U seriji duela, Porsche Taycan Turbo S vlasnika Meta Sejlora, direktora i suosnivača IC Realtimea, pobedio je svaki put. U nekim trkama je Taycan imao mnogo bolji inicijalni start, ali čak i kada nije startovao idealno, Porsche bi „hvatao“ Model S pre linije cilja. Taycan je čak uspeo da ostvari rezultat od 10,383 sekunde, što je spektakularno, i naravno predstavlja novi svetski rekord.

 

 

Vrele Gume

 

1 Komentar

  1. Svaka čast Tesli,pioniri u elektrifikaciji automobila u velikoj serijskoj proizvodnji vrlo uspešno!Malo da poboljšaju kvalitet auta i to je to.Što sa tiče Porsea oni mogu sve, njihov inžinjering možda i najači na svetu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery