AktuelnoVesti

Porsche 911 Turbo S (2021.) do 100 km/h može da ubrza za samo 2,3 sekunde!

7.03KPregleda

Bez dileme, 992 serija Porschea 911 je „najinteligentnija“ do sada

 

Na papiru je i najsnažnija, jer Carrera raspolaže s 385 ks, a perjanica u vidu Turbo S isporučuje čitavih 650 konja. Kao i obično, Porsche je „izbrusio“ i pravolinijske performanse svog kultnog modela.

 

 

Sa Sport Chrono paketom, navodi nemački proizvođač, Turbo S do 100 km/h ubrzava za 2,7 sekundi i može da pojuri do 330 km/h. Prilično impresivno za jedan serijski sportski automobil, a ono što je još impresivnije je da Turbo S u standardnom izdanju do „stotke“ može da ubrza za samo 2,3 sekunde!

 

 

Naime, Car & Driver je uspeo da ostvari ovaj rezultat u Sport režimu s aktiviranim sistemom sportskog prijanjanja i kontrolom brzog starta pri 5.000 o/min. Dakle, ispostavilo se da je Porscheov sportski kupe samo deseti deo sekunde sporiji od 918 Spydera, inače najbržeg koji je testirala ova američka publikacija. S obzirom na cenovni rang „plug-in“ hibridnog Porscheovog hiperautomobila, Turbo S pruža poprilično za uloženi novac.

 

 

Poređenja radi, Lamborghini Huracan Performante je na testiranjima ubrzanja do 100 km/h Car & Drivera došao do brojke od 2,4 sekunde, dok su Porsche Taycan Turbo S i Tesla Model S Performance uspeli istu radnju da kompletiraju za 2,5 sekundi.

 

 

Sa standardnim gumama i perfektnim uslovima za ubrzanje iz stanja mirovanja, C&D je četvrt milje Porscheom 911 Turbo S pokrio za samo 10,1 sekundu, uz izlaznu brzinu od 220 km/h. Sećate se čuvene rečenice iz prvog filma serijala „Paklene ulice“: „Dugujem ti automobil od 10 sekundi“? Čini se da je 911 Turbo S taj automobil.

 

Naravno, Nemci neće ovde stati. Exclusive serija bi mogla da iznedri najsnažniji 992 nakon redovne restilizacije.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery