Vesti

Porsche 911 Speedster debituje u Njujorku!?

Premijera će biti održana 17. aprila

Porsche 911 Speedster koncept
1.71KPregleda

Porsche će na Sajmu automobila u Njujorku održati konferenciju za medije, a po svemu sudeći, tu priliku će iskoristiti da predstavi novi, specijalni automobil.

Porsche 911 Speedster

Očekivalo se da nemački proizvođač u Njujorku premijerno predstavi svoj novi Cayenne Coupe model, međutim predstavnik kompanije je rekao da ot toga neće biti ništa. Međutim, isti taj čovek je potvrdio da će Porsche “premijerno predstaviti novo vozilo tokom konferencije za medije koja će biti održana u sredu, 17. aprila”.

Porsche je odbio da otkrije koji je zapravo taj misteriozni model. Međutim, CarBuzz prenosi da ih je kontaktirao jedan od kupaca modela 911 Speedster. On je dobio pozivnicu koju im je i pokazao, a kojom se poziva na “dobrotvornu koktel žurku” 18. aprila u Njujorku. To je samo dan nakon konferencije, te je sasvim logično da će Porsche 911 Speedster zaista debitovati u Njujorku.

Porsche 911 Speedster koncept

Ovaj model je predstavljen u formi 911 Speedster koncepta (na fotografijama) tokom sajma u Parizu. Ni tada nije otkriveno puno toga o serijskom modelu. Međutim, rečeno je da je karoserija koncepta bazirana na modelu Carrera 4 Cabriolet. Takođe, rečeno je da će on imati branike i haubu izrađene od ugljenikovih vlakana, ali i vešanje sa modela 911 GT3.

Konfiguracija i specifikacije pogonskog sklopa serijskog modela još uvek nisu zvanično poznate. Međutim, Porsche 911 Speedster koncept je imao atmosferski, bokser šestocilindarski agregat. Taj motor razvija oko 500 konjskih snaga. Agregat je na konceptu povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Predstavnici nemačkog proizvođača su otkrili da će proizvodnja ovog modela početi u prvoj polovini ove godine. Takođe je potvrđeno da će biti proizvedeno ukupno 1.948 primeraka.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery