Vesti

Da li vam se dopada Audi A8 u ovoj boji koja košta 3.100 evra?

Sve mu boje lepo stoje! Ili ipak ne?

Audi A8 L 50 TDI Ara Blue
6.05KPregleda

Audi A8 je i dalje perjanica proizvođača iz Ingloštata. Ovaj model je dostupan u nekoliko varijanti, a nijedna od njih nije “jeftina”.

Audi A8 L 50 TDI Ara Blue

Uzmimo na primer model sa fotografija. Reč je o modelu Audi A8L 50 TDI sa dizel agregatom. On je trenutno izložen u salonu u gradu Nekarsulm u Nemačkoj. Ono što je kod njega posebno interesantno jeste njegova “Ara Blue” metalik boja.  

Ova specijalna boja košta dodatnih 3.100 evra na početnu cenu modela Audi A8. Izgleda gotovo isto kao “Antigua Blue” boja koja je dostupna bez dodatnih troškova. Jedina razlika je u tome što je boja ovog modela “sjajnija”. I naravno, razlika je u 3.100 evra što nikako nije jeftino.

Uz nju ide i “Audi Exclusive” dizajn enterijera. To znači da se u kabini ističu detalji iste plave boje. Kožna sedišta su u toj boji, paneli na vratima isto, a tu su i plavi kontrastni šavovi na detaljima koji nisu plave boje. Sve u svemu, iako ne znamo koliko tačno ovaj model košta, sigurni smo da je skuplji od 97.050 evra koliko košta uvodna verzija modela 50 TDI u Nemačkoj .

Audi A8 L 50 TDI Ara Blue

Da podsetimo, Audi A8L 50 TDI ispod haube krije trolitarski V6 dizel agregat sa “blago” hibridnom asistencijom. Taj pogonski sklop razvija 282 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta. Uprkos tome što je težak preko 2 done, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,9 sekundi. On postiže i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Audi A8 L 50 TDI Ara Blue

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery