970_250_eko
Vesti

Pojavile se prve fotografije novog McLaren Speedtail!

Pre premijere

667Pregleda

 

Nekoliko “zvaničnih” fotografija novog hiper automobila koji ima maksimalnu brzinu od oko 390 km/h kompanije McLaren se pojavilo na internetu pre zvanične premijere koja je zakazana za danas.

Međutim, s obzirom da su se fotografije pojavile na društvenoj mreži Twitter na profilu korisnika Autobant, a ne na zvaničnim kanalima britanskog proizvođača, ne možemo da sa sigurnošću tvrdimo da su one verodostojne.

U svakom slučaju, na njima vidimo jedan poprilično upečatljiv, ako ne i čudno dizajniran hiper automobil, što je nešto što je krasilo veliki broj automobila kompanije McLaren. Naime, mogli bismo da kažemo da dizajn modela Speedtail (ako se ispostavi da ovo jeste njegov pravi dizajn) predstavlja kombinaciju dizajna modela GM EV1 i McLaren Senna. Međutim, da ipak sačekamo i zvanične fotografije, pa ćemo tada govoriti o spoljašnjem dizajnu.

Nešto nam govori da je futuristički dizajniran enterijer modela Speedtail, koji je pozajmio koncept tri sedišta od njegovog “duhovnog pretka” iz devedesetih godina prošlog veka, legendarnog modela F1, nešto manje kontroverzna tema za diskusiju.

Naime, vozač je smešten na sredini kabine, dok su dva sedišta za putnike smeštena iza njegovog levog i desnog ramena. Naravno, niko ne očekuje da ta sedišta za putnike budu i udobna, ali bar je prednost to što nisu jedno pored drugog.

Sam kokpit je orijentisan ka vozaču, a sastoji se od velikog centralnog ekrana sa čijih se bočnih strana nalaze još dva, jednako velika, ekrana osetljiva na dodir. Iza toga u uglovima komande table vidimo još dva LCD panela koji prenose sliku koju beleže kamere koje menjaju konvencionalne bočne retrovizore.

Treći McLaren-ov model iz Ultimate serije automobila je dinamičniji od modela Senna i P1, a njegovo srce je twin-turbo V8 agregat kome pomaže električni hibridni sistem zahvaljujući kome ukupna izlazna snaga iznosi preko 1.000 “konja”. Predstavnici britanskog proizvođača tvrde da će ovaj model biti brži od svih drugih njihovih modela, te da će postizati maksimalnu brzinu veću od 361 km/h.

Bez obzira na to da li nam se Speedtail dopada ili ne, svaki primerak koji će biti proizveden je već rezervisan, i to uprkos ceni od 1,75 miliona funti bez troškova poreza. Proizvodnja ovog modela će početi krajem sledeće godine

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery