Vesti

McLaren Speedtail je najbrži McLaren ikada!

Serijska proizvodnja je i zvanično počela

McLaren Speedtail
1.66KPregleda

Prototip modela McLaren Speedtail, za čijim je volanom bio test vozač britanskog proizvođača Keni Brak, nedavno je postigao maksimalnu brzinu od 403 km/h i time je postao najbrži automobil iz Vokinga ikada!

McLaren Speedtail

Prototip modela Speedtail pod oznakom XP2, dostigao je maksimalnu brzinu od 403 km/h na stazi u Kosmičnom centru Kenedi na Floridi. Za njegovim volanom je bio test vozač proizvođača iz Vokinga, Keni Brak. Time je Speedtail je nadmašio prethodni rekord koji je držao čuveni model F1 koji je išao do maksimalnih 386,4 km/h.

Takođe, sa ovom vešću stigla je i informacija da je u Vokingu počela proizvodnja modela Speedtail. Podsećamo, biće proizvedeno svega 106 primeraka ovog modela. Prvi primerci će biti dostavljeni klijentima u februaru sledeće godine. Naravno, svih 106 primeraka je već rasprodato.

Srce modela McLaren Speedtail je benzinsko-električni hibridni pogonski sklop. On ukupno razvija 1.055 KS i 1.150 Nm obrtnog momenta. Prema fabričkim podacima, ovom vozilu je za ubrzanje od 0 do 300 km/h potrebno manje od 13 sekundi! Takođe, njegova maksimalna brzina je 403 km/h, što je nedavno i dokazano na Floridi.

Više detalja o modelu McLaren Speedtail možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery