Vesti

Pogledajte kako se pravi Porsche Taycan!

Video

Porsche Taycan proizvodnja
1.76KPregleda

Proizvodnja prvog, potpuno električnog automobila sa značkom kompanije Porsche, modela Taycan, počela je prošlog meseca. Ovaj model se proizvodi u postrojenju Zufenhauzen u Nemačkoj, a sada je objavljen i video u trajanju od 30 minuta na kom vidimo kako se ovaj model konstruiše.

Porsche Taycan proizvodnja

Kao i veliki broj drugih automobila na tržištu, model Taycan uglavnom sklapaju napredni roboti. Na video snimku vidimo da upravo roboti obavljaju komleksne zadatke, poput sklapanja delova karoserije i sliččno. Nakon toga, ljudi proveravaju da li je sve glatko i dobro urađeno. Nakon toga se automobili „umaču“ u osnovnu boju pa idu na farbanje.

Napredne robotske ruke farbaju svaki deo modela Taycan, a gledati ih kako taj posao obavljaju, zaista je fascinantno. Oni su precizniji od bilo koje „ljudske ruke“. Naravno, nakon farbanja, sve ponovo proveravaju radnici.

Drugi deo video snimka fokusiran je na električni pogonski sklop. Ovde daleko veću ulogu igraju ljudi. Svaki elektromotor se testira i nakon toga montira na šasiju automobila. Kada je sve sklopljeno, Taycan se stavlja na „roler“ kako bi se potvrdilo da sve funkcioniše u najboljem redu.

Podscećamo, Porsche je model Taycan predstavio na Sajmu automobila u Frankfurtu u Turbo i Turbo S varijanti. Prvi primerci će kupcima biti dostavljeni u decembru.

Porsche Taycan proizvodnja

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery