Vesti

Pogledajte kako BMW 840d x-Drive ubrzava na autobanu!

Ako posle ovoga ne zavolite dizel motore, nikada ni nećete!

BMW 840d x-Drive
5.03KPregleda

Novi BMW Serije 8 je već nekoliko puta podvrgavan različitim testovima. Međutim, u većini slučajeva je to bio model sa benzinskim agregatom, BMW 850i x-Drive. Ovoga puta na video snimku vidimo kako na autobanu ubrzava model BMW 840d x-Drive.

BMW 840d x-Drive

Naravno, pored performantnog benzinca, nova Serija 8 je dostupna i sa dizel agregatom. Taj model nosi oznaku BMW 840d x-Drive, i trenunto je najjeftiniji model Serije 8. Pokreće ga tolitarski twin-turbo šestocilindraš koji razvija 315 konjskih snaga (235 kW) i 680 Nm obrtnog momenta.

Za ubrzanje iz mesta do 100 km/h je ovom modelu potrebno 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Nema puno mesta na planeti gde je legalno voziti tom brzinom, ali zato su tu auto-putevi u Nemačkoj koji još uvek nemaju ograničenje brzine. Upravo tu je i snimljen ovaj video, na kom vidimo kako BMW 840d x-Drive “juriša kao da sutra ne postoji”. Ovaj snimak samo nam je potvrdio da je BMW 840d x-Drive ne samo brz, već i da zvuči veoma odlično.

U Nemačkoj se ovaj model prodaje sa početnom cenom od 100.000 evra, bez ikakvih opcija. Ipak je ovo automobil koji svakako nije namenjen “širokim masama”, već imućnim entuzijastima koji prelaze veliki broj kilometara, a opet, s vremena na vreme, vole da pokažu svoje “mišiće”.

Model BMW 840d x-Drive je bio na testu u našoj redakciji. Iako mi nismo mogli da proveravamo njegovu maksimalnu brzinu i ubrzanje, otkrili smo vam neke druge stvari o njemu. Uživajte.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery