Vesti

Lexus pre kraja godine predstavlja model LC F!?

Špijunske fotografije

Lexus LC F
1.81KPregleda

Lexus LC je najbolji performantni automobil japanskog proizvođača još od modela LFA. Međutim, ljudi žele nešto bolje od toga. Preciznije, klijenti već neko vreme zahtevaju još performantniju varijantu tog modela. Po svemu sudeći, oni bi upravo to mogli i da dobiju, i to pre kraja godine.

Lexus LC F

Trenutna LC gama se sastoji od modela LC 500 i LC 500h. Prvi model ispod haube krije petolitarski V8 agregat koji razvija 471 konjsku snagu i 539 Nm obrtnog momenta. Ovaj “old skul” petolitarski, atmosferski agregat je možda jedan od najboljih motora na tržištu, ali Lexus radi na “nečemu što je još bolje”.

Naime, u jednom intervjuu, Mo Durand, jedan od zvaničnika kompanije Lexus u SAD, rekao je: “Lexus sprema nešto veliko za ovu godinu”. On nije otkrio nikakve dodatne informacije.

Lexus LC F

Međutim, iz te njegove najave se logično mogu izvući dva zaključka. Jedan je da će Lexus na tržište lanisrati kabriolet varijantu svog sportskog modela. To vozilo je predstavljen početkom ove godine u formi koncepta.

Drugi zaključak je da je model LC F jako blizu premijere. Naime, prenosi se da su predstavnici kompanije Lexus nakratko prikazali fotografiju test vozila tokom jedne prezentacije. To test vozilo, kako prenose oni koji su bili prisutni prezentaciji, izgleda kao LC F prototip koji je ranije uslikan.

Lexus LC F

Ostaje da se vidi kakav će pogonski sklop imati model LC F, ako zaista bude predstavljen tokom ove godine. Ako bismo nagađali, onda bi rekli da će to biti gore pomenuti 5,0-litarski V8 koji će razvijati 600 konjskih snaga. Međutim, drugi pak spekulišu da će to biti novi twin-turbo V8 agregat zapremine četiri litara. Treći pak naginju ka moćnom hibridnom pogonu sa V8 agregatom. U svakom slučaju, kakav god da je pogonski sklop, ne sumnjamo da će nas oduševiti.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery