Vesti

Podijum slaba uteha za Leklera, Bahrein je Hamiltonov!

Formula 1 - Velika nagrada Bahreina

VN Bahrein - Formula 1
1.67KPregleda

Vozač Mercedesa i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton pobednik je Velike nagrade Bahrein-a, druge trke u šampionatu Formule 1.

VN Bahrein - Formula 1

 

Trka u Bahreinu donela nam je od početka do kraja mnogo uzbuđenja, a na kraju je do pobede došao Luis Hamilton. Mesta na podijumu bilo je za njegovog timskog kolegu Valterija Botasa i za mlađeg vozača Ferarija Šarla Leklera.

Lekler je nakon vođstva tokom većeg dela trke na kraju počeo da gubi snagu i to ga je koštalo pobede. Slaba uteha biće mu prvi podijum u karijeri.

Četvrto mesto pripalo Maksu Ferstapenu, a loš dan za Ferari nakon odlična prva dva dana treninga i kvalifikacija kompletiralo je peto mesto Sebastijana Fetela koji je tokom trke ostao bez prednjeg krila pa je tri puta morao da ide u boks.

VN Bahrein - Formula1

U prvih deset redom su se našli Lando Noris, Kimi Raikonen, Pjer Gasli, Aleksandar Albon i Serhio Perez.

Mnogo uzbuđenja videli smo u prvih 15 krugova. Sebastijan Fetel je sjajno startovao i odmah preuzeo vođstvo od svog timskog kolega Šarla Leklera koji je startovao sa pol pozicije. Borba dva Ferarija je nastavljena, a u petom krugu je na prvo mesto ponovo izbio Lekler. Uspeo je Fetel da sačuva drugo mesto tokom borbe sa Leklerom i dva Mercedesa koja su bila blizu.

Umešao se između dva Ferarija i dva Mercedesa i Danijel Rikardo koji je na kratko preuzeo prvo mesto. Kada je u 15. krugu Fetel otišao u boks Rikardo je to iskoristio. Ipak, nije to dugo trajalo. Lekler se vratio na prvo mesto i uskoro je predvodio kolonu u kojoj su ga sledili Luis Hamilton i Sebastijan Fetel.

Poredak je uskoro ponovo promenjen iza Leklerovih leđa, pa je odmah iza njega bio Fetel. Sledili su Hamilton i Valteri Botas.

Fetel je već u 35. krugu morao u boks drugi put na trci, i morao je ponovo da se probija ka vrhu dok je Lekler držao prvo mesto sa pristojnih osam sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona na 15 krugova pre kraja trke. Lekler je bezbolno zamenio gume drugi put u 37. krugu, ali se ponovo vratio na prvo mesto.

VN Bahrein - Formula 1

Fetel je imao jači kontakt i sa Raselom nakon čega je ostao bez prednjeg krila. Time je bio prinuđen da još jednom ode u boks kako bi uopšte mogao da nastavi trku.

Ipak, deset krugova pre kraja, Lekler je prijavio da gubi snagu. To svakako nije bio slučaj sa Hamiltonom koji je čekao svoju priliku koju je i dočekao. Lekler je nastavio borbu sa drugog mesta dok mu je za vrat disao Botas.

Botas je uspeo da se izbori za drugo mesto tri kruga pre kraja. Mladi vozač Ferarija ostao je u borbi za podijum.

Sam kraj trke obeležio je i incident između Danijala Rikarda i Nika Hilkenberga. Nakon tog incidenta su oba vozača morala pre vremena da završe trku uz pravu katastrofu za Reno.

VN Bahrein - Formula 1

Izvor: Sport Klub

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery