AktuelnoVesti

Peugeot se vraća u pick-up segment

3.65KPregleda

Peugeot Landtrek nastavlja lepu pick-up tradiciju

Pomalo neočekivano, juče je Peugeot najavio skori dolazak „lavlje“ vizije u pick-up segmentu, svojevrsnog naslednika Peugeot 404 pick-up modela iz sedamdesetih prošlog veka.

Na tržištu će se istovremeno predstaviti u tri verzije karoserije (single i duble cab i samo karoserija), nekim originalnim rešenjima i nosivosti od preko 1.000 kilograma.

Gledajući ga spolja, savršeno je jasno da nosi svu pohvalnu dizajnersku genetiku aktuelne Peugeot game.

Prema informacijama iz Peugeota, Landtrek će se prvo oprobati u zahtevnim uslovima Afrike, centralne i Južne Amerike pa tek onda eventualno u Evropi.

Osim toga proizvodiće se u dva paketa opreme “Multipurpose” odnosno “Workhorse”, kojima će se definisati radna od porodične verzije. Maksimalno odstojanje od tla je 23.5 cm.

Dimenzije su mu u standardu klase, 5.33 ili 5.39 metara ako je u pitanju radna opcija.

Motorizacija je takođe proverena ali i prilagođena pomenutim tržištima, jedan je benzinac 2.4 litre radne zapremine sa 210 KS o 320 Nm dok će kasnije stići i 1.9 litarski dizel sa 150 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Pogon je standardni na zadnje točkove sa opcijom 4×4 i zaključavanjem centralnog diferencijala i opciono LED farovima.

Unutrašnjost je „pozajmljena“ iz Peugeota 3008 i 508, što ga čini sigurno najzanimljivije dizajniranim kamionetom na tržištu.

 

2 Komentara

  1. Одлично изгледа,а и сјајан потез Пежоа да уђе у ову класу аутомобила!Јесте да је у основи „кинез“, али важно је да имају овакав модел у понуди,и не знам шта су чекали толике године.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery