AktuelnoEco GreenVesti

Osveženi Nissan Leaf s novim naprednim opcijama stiže u Evropu u aprilu

1.85KPregleda

Nissan Leaf je značajan igrač u automobilskoj industriji. Generalno se smatra prvim svetskim velikoserijskim električnim auotmobilom.

 

Ažurirana verzija za 2022. pristiže u Evropu za dva meseca (u aprilu), s osveženim dizajnom karoserije, naprednim sistemima vozačke asistencije i digitalne konektivnosti. Knjige porudžbina se otvaraju u martu, a cena (u Velikoj Britaniji) startuje od 26.995 funti.

 

 

Vizuelno, Leaf sada krasi novi logo marke na točkovima, prednjoj masci i zadnjem delu. Tu je i izbor napalataka u vidu jedinica od 16 i 17 cola, kao i osvežena paleta boja. Nove nijanse su „biserno“ plava i „magnetska“ plava, koje su se pokazale veoma uspešnim kod drugih važnih Nissanovih modela, kao što su Qashqai i Ariya.

 

„Nissan Leaf je uvek bio orijentisan na naprednu tehnologiju i zadovoljstvo u električnoj vožnji, dostupno svima. Leaf je dizajniran tako da se dopadne porodicama i da zadovolji njihove potrebe“, kaže šef Nissana za AMIEO region, Arno Šarpentije.

 

 

Kupci mogu da biraju između dve baterijske opcije, s maksimalnim dometom do 385 kilometara po WLTP-u (Leaf e+ verzija). Što se drugih stvari vrednih pomena tiče, tu je ProPILOT tehnologija koja obezbeđuje automatsko kočenje, starovanje i održavanje bezbedne distance u odnosu na vozilo ispred. U međuvremenu, e-Pedal funkcija omogućava vožnju uz pomoć jedne papučice, kao na Tesli.

 

 

Kupci će moći da uživaju u čitavom mnoštvu funkcija u okviru NissanConnect sistema, uz integraciju mobilnih uređaja uz pomoć Android Auta i Apple CarPlaya.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery