Vesti

“Osvežena” je i Lada Niva!

Najveće promene u kabini, spoljašnji dizajn i mehanizacija ostali isti!

Lada Niva
8.36KPregleda

Lada je odlučila da znatno unapredi svoj najpoznatiji SUV model koji je u Rusiji poznat po imenu 4×4, a u ostatku sveta kao Niva!    

Lada Niva

Dugogodišnja želja svih ljubitelja ovog modela, jeste da Niva dobije udobniju i bezbedniju kabinu. Upravo to je Lada odlučila da uradi. Naime, “osvežena” Lada Niva je ostala verna svom spoljašnjem dizajnu, te se promene uglavnom mogu videti u kabini.

Lada Niva

Modifikovana je komandna tabla, koja sada ima znatno moderniji dizajn. Kontrole klime su sada u obliku točkića, a tu su i veći otvori za vazduh. Izmenjena je i instrument tabla koja sada ima novo osvetljenje. Tu je i “produženi” meni bord kompjutera.

Lada Niva

Preradica za rukavice, odnosno kaseta ispred suvozača je sada veća. Na dnu centralne konzole sada se nalaze dve utičnice od 12V. Na transmisionom tunelu se sada ističu dva nova držača za čaše i mali prostor za odlaganje sitnica.

Dalje se u kabini ističu nova sedišta sa bočnom podrškom, koja su znatno udobnija (nadamo se i kvalitetnija). Na modelima sa troja vrata, mehanizam za obaranje sedišta je znatno pouzdaniji, a na zadnjim sedištima se sada nalaze i dva naslona za glave.

Lada Niva

Robusna Lada Niva je dobila i novo osvetljenje u kabini, ručke na plafonu i suncobrane. Takođe, predstavnici kompanije su naveli da je konačno poboljšana i zvučna izolacija. Zahvaljujući tome, sada su buka i vibracije u kabini znatno slabijeg inteziteta.

Lada Niva

Kada je spoljašnji dizajn u pitanju, jedina promena se tiče modela Lada 4×4 Urban. Ovaj model od sada ima svetla za maglu koja su integrisana u prednji branik.

Lada Niva

Mehaničkih promena nema. To znači da Niva i dalje ispod haube krije isti 1.7-litarski, atmosferski, četvorocilindarski, benzinski agregat. On razvija 82 KS i 129 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa petostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga prenosi svim točkovima. I dalje je standardan 4WD sistem.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery