AktuelnoIAA Minhen 2021.

Ora Cat kineski automobil retro izgleda koji će se prodavati u Evropi

5.59KPregleda

S prodajom kreće do kraja ove godine.

 

Verovatno ste već čuli za naziv „Ora Black Cat“. Radi se o čisto električnom kineskom automobilu retro izgleda, koji je zvanično debitovao ranije u toku ove godine. Nakon njega, u aprilu je pristigao Ora Punk Cat, a sada ovaj atraktivni EV ima i svoju evropsku premijeru na IAA u Minhenu. Reč je o konceptu bliskom serijskom modelu, a „Good Cat“ je preimenovan u samo „Cat“ i prvi je model kompanije Ora koji će se prodavati na Starom kontinentu.

 

 

Možda je za nekoga čudno što ova marka u vlasništvu Great Walla akcenat u saopštenju za medije stavlja na dizajn, ali s obzirom na izgled automobila, s punim pravom. Ovo je pravo osveženje u segmentu gde gotovo svi proizvođači žele da istaknu koliko su im električne mašine „besne“. Ovoga puta, inspiracija je jasno pronađena u VW „bubi“.

 

 

Nažalost, Kinezi nisu pružili više informacija u vezi s pogonskim sklopom Cata. Ukoliko napravimo analogiju s verzijom koja se prodaje u matičnoj zemlji, uvidećemo da je reč o elektromotoru s 145 ks i 210 Nm, čija se snaga prenosi na prednje točkove. Ora takođe kaže da model za evropsko tržište raspolaže autonomijom od 400 kilometara, ali ne znamo da li je ta vrednost data u okviru WLTP ili NEDC ciklusa.

 

 

Kompanija istiće da je vozilo razvila u kooperaciji s ljudima koji će ga voziti, a upravo te osobe, smatra Ora, biće „mladi u srcu, koji brinu o svojoj zajednici, ali imaju individualan pristup svetu“. U pokušaju da privuče potencijalne kupce, Ora će Cat isporučiti sa standardnom kamerom koja pokriva 360 stepeni.

 

 

Za očekivati je da ovaj simpatičan elektromobil počne da se isporučuje pre isteka ove godine, kada ćemo i više saznati što se specifikacija tiče.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery