Vesti

Obustavlja se proizvodnja modela Audi A3 Cabriolet!

Ovaj model se neće prodavati od sledeće godine

Audi A3 Convertible
444Pregleda

Audi će najverovatnije predstaviti redizajnirani A3 na Sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca. Međutim, kako prenosi magazin Car & Driver neće biti modela A3 Cabriolet. Kako se navodi, Audi je odlučio da ukine proizvodnju tog modela.

Audi A3 Convertible

Ove vesti stižu u kada je potražnja za kabriolet automobilima na samom vrhuncu. Međutim, kako se prenosi, Audi A3 Cabriolet će se prodavati sve dok na raspolaganju u salonima već ima proizvedenih primeraka.

Audi A3 Cabriolet nikada nije bio jedan od najprodavanijih automobila. Njegova cena počinjala je od 38.900 dolara. Ispod njegove haube je dvolitarski četvorocilindarš koji razvija 184 konja (137 kW) i 300 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa sedmostepenim DCT menjačem. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za 6,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 209 km/h.

Iako standardni model nema pogon na svim točkovima, Quattro varijanta poseduje snažniji dvolitarski agregat kojirazvija 228 KS (170 kW) i 350 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući dodatnoj snazi i pogonu na svim točkovima, ovaj model do 96 km/h ubrzava za 5,9 sekundi. Međutim, maksimalna brzina je i dalje ograničena na 209 km/h.

S obzirom da će A3 Cabriolet biti ukinut, ljubitelji automobila iz Ingloštata tog tipa će moći da biraju samo između modela A5 Cabriolet i TT. Nažalost, oba ova modela su znatno skuplja. Početna cena modela TT Roadster je 48.400 dolara, a A5 Cabriolet se prodaje sa uvodnom cenom od 51.200 dolara.

Naravno, TT Roadster neće još dugo biti jedna od opcija. Naime, Audi je već najavio i da će taj model biti ugašen. On će biti zamenjen električnim vozilom.

Audi A3 Convertible

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery