AktuelnoVesti

Objavljene cene VW Golfa GTI i GTE u UK

1.92KPregleda

Volkswagen je lansirao osmu generaciju Golfa GTI u Velikoj Britaniji. Objavljena cena za model sa šestostepenim menjačem iznosi 33.460 funti (36.620 evra).

 

Mnogo toga je rečeno u vezi sa Golfom GTI, kako onih dobrih tako i manje dobrih. Ipak, objektivno govoreći, reč je o prilično skupom automobilu. Osnovna cena ga stavlja više od 10 odsto iznad Hyundaija i30 N (29.810 funti), mada će neko ovde prigovoriti da je viša cena Volkswagena opravdana, u čemu se naravno nećemo složiti. Renault Megane je takođe jeftiniji s cenom od 28.995 funti, dok „kralj“ segmenta, Honda Civic Type R košta 32.820 funti.

 

 

Međutim, GTI ima svoje verne pratioce, kojima prirast u ceni ne predstavlja veliku prepreku. Nemački hečbek je „tradicionalno“ neuglednog dizajna, ali s definitivno prisutnim premijum „osećajem“, privlačući ljude koji navodno ne žele da se ističu u gomili.

 

 

Pogonska jedinica za novi model ostaje 2,0-litarski turbo, koji sada isporučuje 245 ks i 370 Nm. Model opremljen DSG menjačem do 100 km/h ubrzava za 6,2 sekunde (opcija koja košta 1.500 funti). Na Golfovu „žalost“, i Megane RS i i30 N poseduju kompetentne jedinice s dvostrukom spojnicom.

 

 

Standardna oprema u novom GTI-u se ne može nazvati „izdašnom“. Uzmimo samo u obzir Richmond naplatke od 18 cola koji deluju nekako mali. Ipak, kupci će i dalje dobijati LED svetla, tartan tapacirung, grejanje obruča sportskog volana, crne akcente, ulazak i startovanje motora bez ključa, trozonski klima uređaj i adaptivno ogibljenje.

 

 

Pored novog GTI-a na „Ostrvo“ je pristigao i Golf GTE. Britansko tržište se ubrzano prebacuje na „plug-in“ vozila a GTE je bio prvi takav model s  „hot heč“ etiketom. Za 2021., očigledan je novi izgled kao i prirast u snazi.

 

 

Kombinacija 1,4-litarskog turbomotora i elektromotora sa 110 ks, isporučuje istih 245 konja kao i GTI, ali uz viši maksimalni obrtni moment – 400 Nm. Elektrifikovani „hot heč“ obavlja sprint do „stotke“ za 6,7 sekundi, a može da pojuri do 225 km/h, uz širu čisto električnu autonomiju nego ranije. I ovaj model je prilično skup s ulaznom cenom od 35.960 funti.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery