Vesti

Novi tizer za petu generaciju modela Renault Clio!

Zvanična premijera 28. januara!

Renault Clio
1.71KPregleda

Renault se priprema da predstavi novu, petu generaciju modela Clio, čija je premijera zakazana za 28. januar. Zbog toga je francuski proizvođač objavio i novi tizer video snimak, koji nam daje mali uvid u to šta možemo da očekujemo.  

Kao što se na snimku ispod teksta  vidi, peta genracija modela Renault Clio će imati evolucionarnu masku (rešetku) hladnjaka sa naglašenim logoom kompanije. Ona je postavljena iznad malog usisnika za vazduh koji ima crne detalje. Bočne strane ovog hečbeka će imati prepoznatljive hromirane detalje sa integrisanim “Clio” natpisom.

Veći deo video snimka je posvećen enterijeru. Čini se da će novi Clio imati elegantniju kabinu od svog prethodnika. Posebno se ističu novi volan, sedišta u dve boje i presvučena komandna tabla.

Iako novi tizer video ne otkriva previše detalja, na osnovu ranijih špijunskih fotografija imamo prilično jasnu sliku o tome šta možemo očekivati.

Naime, znamo da će novi model imati evolucionirani dizajn (ne revolucionarni), koji je prepoznatljiv već na prvi pogled. Prototip modeli su bili prekriveni kamuflažnom folijom, ali pretpostavlja se da će serijska verzija imati tanje farove, sportsku liniju krova i skrivene ručice za otvaranje zadnjih vrata. Pozadi se očekuje sportski branik i potpuno nova vrata prtljažnika.

Renault je detalje o petoj generaciji modela Clio dosta dobro čuvao u tajnosti. Međutim, znamo da će nova generacija biti bazirana na CMF-B platformi koju će deliti sa sledećom generacijom modela Captur.  Očekuje se dosta benzinskih i dizel agregata, ali i plug-in hibridna verzija. Takođe, Clio RS model bi mogao posedovati slabiju verziju četvorocilindarskog agregata zapremine 1,8 litara iz modela Megane RS. Taj agregat na modelu Megane RS razvija 276 konjskih snaga (206 kW) i 390 Nm obrtnog momenta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery