Vesti

Bugatti ipak neće konstruisati SUV!

Neće juriti ni rekord za najbrži automobil na svetu

Bugatti Chiron Sport
1.42KPregleda

Reportaže i glasine o tome da će Bugatti konstruisati SUV model kruže svetom autoindustrije već neko vreme. Međutim, izvršni direktor kompanije, Stefan Vinkelmen je nedavno stao na kraj spekulacijma. On je samo rekao: “takav model nije u planovima kompanije”.

Bugatti Chiron Sport

Naime, dok je Stefan Vinkelmen pričao o brendu koji ove godine proslavlja svoj 110. rođendan, naveo je i da “Bugatti neće kreirati SUV model”, jer takvo vozilo “jednostavno ne bi bilo u skladu sa tradicijom i istorijom kompanije”.

Ipak, iako neće biti SUV-a, Bugatti radi na razvoju nekoliko drugih modela. Neki od njih će biti predstalvljeni ove godine, kao deo obeležavanja 110 godina od osnivanja kompanije. Naravno, niko od nas ne očekuje da jedan od njih bude najavljeni kupe sa petoro vrata. Veće su šanse da će biti predstavljene specijalne verzije modela Chiron, a možda i modela Divo.

Bugatti Chiron Sport

Vinkelmen je još jednom ponovio da najavljeni Chiron Super Sport neće ciljati na rekord za najbrži automobil na svetu. Iskoristio je priliko da još jednom objasni zbog čega.

“Maksimana brzina nije jedini prioritet kompanije Bugatti. Naši automobili su mnogo više od brojeva koji stoje uz ubrzanje i maksimalnu brzinu”, naveo je on.

Bugatti Chiron Sport

Rečeno je i da će se kompanija trenutno fokusirati na kompletiranje proizvodnje modela Chiron. Ovaj model je premijerno predstavljen pre dve godine, a prodizvodiće se do 2021. kada će poslednji, 500-ti primerak sići sa proizvodne trake.

Što se mnogo ekskluzivnijeg Divo modela, čija je proizvodnja ograničena na 40 primeraka, tiče, on će se proizvoditi u istom postrojenju kao i Chiron. To postrojenje se nalazi u Molzehajmu u Francuskoj, a prvi primerci će kupcima biti dostavljeni sledeće godine.

Napomena: na fotografijama je Bugatti Chiron Sport

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery