Vesti

Novi tizer za Mercedes-Benz GLB koncept!

Premijera koncepta će biti održana na Sajmu automobila u Šangaju, a serijski model stiže tokom ove godine

Mercedes GLB
2.61KPregleda

Nakon što je nedavno objavio tizer fotografiju enterijera koncept modela GLB, Mercedes je danas obajvio i novi tizer video za ovaj model.

Mercedes GLB

Podsećamo, Mercedces GLB koncept će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju, 16. aprila. Ovoga puta je nemački proizvođač iskoristio internet i društvene mreže da sa nama podeli novi tizer video. Na njemu vidimo ovaj koncept kako se “krije” u džungli. Jedino što na tom video snimku možemo videti jeste kako će izgledati “kockasti” farovi modela GLB koncept.

Prva tizer fotografija koja se pojavila nedavno nam je otkrila kako će izgledati enterijer ovog modela. Uz fotografiju je stigla i napomena da će ovaj enterijer gotovo u potpunosti biti isti i na serijskoj varijanti modela GLB. U njemu se ističe MBUX infotejnment sistem sa dva ekrana.

Mercedes GLB koncept tizer

Vidimo još i tri otvora za vazduh na sredini komandne table, kontorle klime i “kasetu” za sitnice ispod njih. Tizer fotografija enterijera nam je otkrila i multifunkcionalni volan, elektronski podesiva prednja sedišta i slično. Dodatni detalji o tehnologiji i opremi koncept modela Mercedes GLB će biti otkriveni prilikom premijere.

Model Mercedes GLB će se u gami nemačkog proizvođača pozicionirati između modela GLA i GLC. Reč je o SUV modelu “kockastog” dizajna. Očekuje se da serijska verzija bude dostupna sa velikom paletom četvorocilindarskih benzinskih i dizel agregata. Ovaj model će takođe dobiti i svoje AMG varijante koje će najverovatnije nositi oznake GLB 35 i GLB 45. Pretpostavlja se da će ta dva modela razvijati oko 300 i 400 konjskih snaga.

Nešto kasnije se očekuje i plug-in hibridna verzija, ali i potpuno električni model koji će najverovatnije nositi EQB oznaku.

Mercedes bi serijsku verziju modela GLB mogao predstaviti već u septembu, na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery