AktuelnoVesti

Novi Subaru WRX se pomalja iz „mraka“ pred ovogodišnju premijeru

1.35KPregleda

Subaru vraća kultnu „WRX“ oznaku u igru za performantnu limuzinu s pogonom na sve točkove, baziranoj na Imprezi.

 

Inicijalno, novajliju možemo(donekle) da vidimo na zatamnjenoj slici. Ono što znamo je da će dobiti elemente stajlinga karakteristične za WRX, što podrazumeva zjapeći ventilacioni otvor na haubi, šire lukove točkova i zadnje krilo. Inspiraciju bi trebalo da pronađe u Viziv Performance konceptu iz 2017.

 

 

Japanski prozvođač nije bio voljan da pruži dodatne detalje, sem obećanja da će WRX biti toliko brz da će oduzimati dah. Uz to, kako kažu u Subaruu, biće moćan, agilan i u potpunosti redizajniran.

 

Prethodna generacija WRX-a u vodećoj STi formi, povučena je iz prodaje 2018. iz dva razloga: završila je WRC kampanju, a Subaruu nije bila potrebna serijska, homologovana varijanta bazirana na reli trkaču, a 2,5-litarski bokser s 400 konja baš i nije po najnovijim ekološkim standardima.

 

Vrlo je verovatno da će ista regulativa sprečiti Subaru da reklamira rivala BMW M2 u Evropi, budući da već postoje izveštaji da će koristiti isti 2,4-litarski atmosferski bokser koji se nalazi ispod haube novog BRZ-a, rezervisanog za američko tržište.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery